Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Rok 2012: Sesadí Klaus kvůli Temelínu vládu?

Představitelé vládní koalice musí na kolenou děkovat všem, kteří se v minulosti podíleli na tom, že se některé podniky nezprivatizovaly. Státní kasa zeje prázdnotou, už z ní nejde brát peníze na průhledné superzakázky a férové supertendry. Naštěstí mají politici v rukou ČEZ.

Věčná dostavba

Dostavba Temelína jest úžasným evergreenem. Mnozí si pamatují, jak měla ta předchozí přinést levnou elektřinu. Teď přichází na řadu další. Kdo ví, zda se dožijeme toho, že bude dostavěno.

Iluze o blbých Němcích

Celý kalkul je postaven na naprosté stupiditě našich západních sousedů. Svoje jaderné elektrárny zavřou a budou kupovat předražený proud z Temelína.

Už vidím Němce, jak sedí desítky let (časový horizont nutný k rentabilitě dostavby) na prdeli a nedělají žádné kroky k energetické soběstačnosti.

Pokrok v této oblasti může způsobit, že v roce 2040 budou klasické jaderné elektrárny tak zastaralé, jako je dnes počítač z roku 1981.

Soutěž v lichocení

Nicméně dostavba bude. A my jsme svědky úžasné soutěže v lichocení. Nečasovi se klaní Obama, před Klausem panáčkuje Medveděv, který dokonce přivezl poklady Kremlu (poprvé v tomto rozsahu v zahraničí). Mladá fronta Dnes vtipně poznamenala, že Francouzi zapůjčí Monu Lisu.

Jde o možná poslední projekt svého druhu v Evropě, pro část naší garnitury to představuje poslední šanci na opravdu velkou ránu.

Zlobidlo Klaus

Proto se do hry vložil i (jako vždy nezbedný) Václav Klaus. Jeho favorit je jiný než Nečasův. Nehraje se o málo.

Klaus je zkušeným politickým matadorem, rozhodně nebude chtít končit kariéru porážkou.

Neuspokojené Veverky

Na ruku by mu mohly jít dlouhodobě neuspokojené Veverky (respektive Veverčáci). Radek John určitě nenese libě, jak dopadl. Vít Bárta aby se pomalu bál vylézt na ulici. Možnost uspět v příštích volbách se limitně blíží nule.

Za této situace by mě nepřekvapilo, kdyby se výše zmínění pánové pokusili trošku s vládou zahýbat. Třeba by se i pár poslanců ODS přidalo :)

Můj postoj k Temelínu

Štítky:

Diskuse o článku Rok 2012: Sesadí Klaus kvůli Temelínu vládu?



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku