Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Dospěje Václav Klaus k pokoře?

Už jen rok zbývá Václavu Klausovi z jeho druhého prezidentského období. Kupodivu se nedá říci, že by si byl starý lišák vědom toho, jak rychle mu čas utíká. Jakoby byl pořád ještě zaskočený úmrtím svého předchůdce a nevěděl, kterými cestami směřovat své poslední kroky na politickém vrcholu.

Škoda. Václav Klaus má co nabídnout. Obzvláště v dnešní době, kdy bumbrlíček zvaný Česká republika levicově požírá poslední zbytky toho, co zbylo lidem v kapsách a pravicově odmítá vydávat sebemenší peníz na plnění základních funkcí civilizovaného státu.

Ve stínu aférek a žabomyších sporů

Místo aby se Václav Klaus zabýval tím, co trápí velkou většinu běžných lidí, zabředává do žabomyších válek, nedokáže ohlídat své zvlčilé spolupracovníky, kteří tu a tam něco hloupě plácnou do bulváru, neumí zabránit udělování podivných milostí (nejsem tak paranoidní, abych věřil ve spiknutí).

Nebo je za tím nenávist ze strany médií? A prezident poctivě pracuje na důležitých věcech?

Odpovědi nejsou důležité, každého zajímá výsledek. Krom jakéstakés podpory současné vládě (co by na Nečasův dream team asi řekl Klaus z roku 1996?) se jen těžko hledá sebemenší závan snahy o jakýkoli silněji deklarovaný postoj k něčemu podstatnému z našich luhů a hájů.

Dokážete si představit sochu Klause hrdě vedoucího český národ přes minové pole hospodářské krize?

Klaus měl pravdu - Nikoho to nezajímá

Možná až příliš pozdě dospěje Václav Klaus k zásadnímu poznatku:

"Měl jsem se na celou Evropskou unii vyfláknout!"

Ačkoli měl Klaus ve spoustě věcí pravdu (nikdy nejásal z eura, vždy byl proti biopalivům, varoval před centralismem...), téměř žádné uznání na mezinárodním poli nezískal.

Pravda není podstatná. Důležité jsou kompromisy a kamarádské vazby. Kluk, kterého jsme nevzali do party, měl pravdu? Pořádně mu nabančíme!

Pokud by se Klaus netoužil stát globální politickou superstar, měl by víc času na to, aby zanechal v českých dějinám počátku třetího tisíciletí výraznější stopu.

Nikdy není pozdě

Rok je dlouhá doba. Třeba Václav Klaus dospěje k pokornému poznání, že přišla doba každému mimo ČR nakašlat. Třeba se začne v dalším kroku snažit o pochopení toho, do jakých sraček jsme se dostali...

Kam dál?
Přežili jsme rozpad sovětského bloku, přežijem i rozpad EU

Štítky: ,

Diskuse o článku Dospěje Václav Klaus k pokoře?



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku