Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Štěpán Markovič a Gipsy Groove hvězdou Internetu?

Jazzmana Štěpána Markoviče není třeba mezi hudebními fajnšmekry představovat. Svou pozici muzikantského esa si český saxofonista a pedagog získal spoluprací s neuvěřitelným množstvím tuzemských i zahraničních hvězd.

Doprovázel například Ray Charlese a Lizu Minnelli. Natočil desku s tehdejším prezidentem USA Billem Clintonem, z české hudební scény znáte jistě jeho saxofonová sóla v hitech dua Hapky a Horáčka.

Štěpán Markovič Gipsy GrooveV současné době jazzman Markovič koncertuje s jazzovými kapelami, kde dává prostor svým studentům z Konzervatoře Jaroslava Ježka.

Další koncertní projekt - Štěpán Markovič Gipsy Groove - je ukázkou jeho excelentního citu pro spojování různých hudebních žánrů.

Kapelu Gipsy Groove tvoří jádro oblíbené brněnské funky soul formace Gulo Čar. Ti nabrali velké zkušenosti koncertováním či natáčením s Dougem Wimbishem, Gipsy Kings, Jamesem Brownem atd. Získali cenu Anděl.

Za poslední dvě léta byl projekt Štěpána Markoviče a Gipsy Groove prezentován na několika jazzových festivalech, odehrály se koncerty v klubech i např. divadlech.

Z jejich účinkování na festivalu Jazz na Hradě vzniklo kritikou velmi dobře přijaté live CD Markovič Gulo Čar Rhytm, jehož kmotrem je Václav Klaus.

V anketě Českého Slavíka Matonni – Hvězda Internetu máte možnost funky jazz projekt podpořit svým hlasem v kategorii jazz, blues, klasika.

Budete-li pro umělce hlasovat, můžete současně vyhrát zajímavé ceny, jako zájezd pro 2 na vybraný evropský festival nebo sluchátka Beats Studio.

Pokud kapela díky vašim hlasům anketu vyhraje, získá 100 000 Kč na výrobu videoklipu.

"Samozřejmě by nám ta výhra velmi pomohla, doděláváme ve studiu novou desku. Navíc sehnat podporu pro konkrétně jazzové záležitosti je dnes velmi složité. Když nám fanoušci dají v anketě palec nahoru, rozhodně nebudou zklamáni," podotknul manager kapely Vladimír Lachout.

HLASUJTE pro Štěpána Markoviče a Gipsy Groove ZDE.

Štítky:

Diskuse o článku Štěpán Markovič a Gipsy Groove hvězdou Internetu?

Blogger Unknown:

olala díky za tip ;)

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku