Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Přechytračí Horáček Zemana?

Chce-li Michal Horáček uspět v prezidentské volbě, musí být věrný svému příjmení a chovat se jako mazaná chytrá horákyně.

Ta dostala dle bratří Grimmů od krále nelehké zadání: Přijeď na zámek, ale nesmíš být ani nahá ani oblečená, přijít nesmíš ani pěšky ani přijet na voze, no a nesmíš přijet po cestě ani mimo cestu. A když tohle dokážeš, ožením se s tebou. (zdroj: Pohadky.org)

Stejně tak Horáček musí být intelektuálně pravdoláskařský, aby zaujal příznivce knížete ve velkých městech, a zároveň bodře lidový, aby uspěl na vidláckém venkově.

Sám si určitě uvědomuje největší riziko. Že bude nakonec nijaký.

Horáčkovy slabiny

Horáčkovou nevýhodou je odtržení od reálného života. Desítky a desítky let ho netrápily stejné starosti jako běžné lidí.

Umělec, nelegální hazardní hráč za minulého režimu, miliardář.

Kolik voličů má podobné charakteristiky? Kdyby nebylo Andreje, měl by to snazší. Kecy o tom, jak nepotřebuje krást, už nikoho nedojmou.

Setkávání s občany nemůže nahradit vlastní zkušenosti.

Miloš Zeman zná nálady veřejnosti lépe ne proto, že by byla jeho okatě deklarovaná lidovost opravdová, ale proto, že se pohybuje v politice dost dlouho na to, aby vychytal touhy své cílové skupiny. Nemusí na rozdíl od Horáčka tápat.

Horáčkovy silné stránky

Michal Horáček je chytrý jako opice.

Od začátku své prezidentské kampaně neplácá náhodně do prázdna. Každý krok pečlivě promýšlí.

Má sebevědomí, které se téměř blíží přerostlému egu Václava Klause.

Umí mluvit, vypadá dostatečně reprezentativně. Ví, jak se obklopit správnými lidmi. Ví, že se musí vyhnout spojování s pražskou kavárnou a že cesta k úspěchu vede také přes Zemanovy vlažné příznivce.

Horáček vyhraje, pokud mu voliči uvěří

Zatím Horáčkovi nevěřím ze dvou důvodů:

1) Působí jako zakuklený agent pravdoláskařů. Okaté odmítnutí spolupráce s kamarádem Kocábem jest pro mě nejjasnějším důkazem.

2) Kdyby mu šlo opravdu o blaho národa, nedokázal by zůstávat více než čtvrtstoletí mimo politiku. Mám obavu, že se pouze nudí a chce vyšperkovat svůj životní příběh.

Zemana poráží čas

Miloš Zeman je ve stále horší formě. Jeho spolupracovníci, to není žádný mozkový trust. Pokud se dá dohromady a vymění podivné existence kolem sebe, bude to mít Michal Horáček těžké.

Ovšem jako polosenilní opuštěný skoromonarcha může být Zeman snadnou kořistí.

Také Vás zajímá:
Sluníčkáři mezi dělný lid aneb Pravdoláskaři vracejí úder!
JZD Slušovice - Zázrak nebo gigantický podvod?

Štítky:

Diskuse o článku Přechytračí Horáček Zemana?



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku