Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Awkward a Girls: 2 seriály o holkách s malýma prsama

Krom toho, že jsou oba skvělé a obě hlavní hrdinky nebyly nahoře příliš obdařeny, spojuje tyto seriály ještě jedno. Český dabing je naprosto příšerný, v případě Girls přímo děsuplný (což je s podivem, HBO si prý zakládá na kvalitě). Proto všemi deseti doporučuju původní znění.

Co se děje týká, jedná se o takový Sex ve městě pro juniorky.

Prim hraje ženský pohled na svět, chlapci a chlapi jsou jen do počtu. Marně čekám, až někdo natočí podobný seriál o mužích, vždyť také dovedou hezky tlachat (viz hospody), zažívají vztahové peripetie, občas se ztrapní.

Nicméně dost planých řečí, pojďme si přiblížit, proč zrovna tahle televizní dílka stojí za pozornost.

Awkward - Upřímná a vtipná limonáda ze střední školy

Jenna má (v první sérii) 15 let. Její rodiče se marně snaží být věčně mladí. Spolužáci Jennu příliš nemilují, ale má pár dobrých kamarádek.

Své postřehy o světě publikuje na blogu. Jak napovídá český název seriálu Nešika, Jenna se nepříliš obratně vyrovnává s nástrahami střední školy. Navštěvuje prdlou školní poradkyni. Je docela hezká, ale (jak neobvyklé u puberťačky) nepřipadá si tak.

Seriál vytvořila stanice MTV. V minulosti se nebáli provokovat. Proto se tady míchá limonáda se skutečným životem. Jenna popíjí, má sex, občas i na fet dojde, ačkoli rozhodně nepochází ze sociálně vyloučených vrstev.

Čeští teenageři jsou v médiích prezentováni jako ti, kdo ve srovnání se svými vrstevníky ze zahraničí nejvíc kalí. Třeba nejsou nejzhýralejší, ale v rámci průzkumů nejupřímnější.

Girls - Přerostlé holky, které hledají a nevědí co

Hlavní hrdinka seriálu Girls se jmenuje Hana a je o 10 let starší než Jenna.

Ideály vyšuměly.

Hana se marně snaží prorazit jako spisovatelka. Je blbá, namyšlená a pouze průměrného vzhledu. Přesto svým zvláštně roztomilým způsobem vzbuzuje sympatie. Jak sama říká, je oplácaná, ale ne obézní.

Postavy seriálu Girls jsou propracované, každá už stačila během života něco poztrácet.

Lena Dunham, která Hanu hraje (také seriál produkuje, píše a režíruje některé díly), je v USA velkou celebritou. Nesnáší Donalda Trumpa, který o ní prohlásil, že je mimořádně neatraktivní.

To záleží na vkusu každého soudruha. Nicméně je také pekelně talentovaná. Girls letos končí. Jsem zvědavý, co holčina ukáže (krom svých malých prsou, které vévodí snad každé epizodě) v budoucnu.

Kam dál?
Cizinka: Seriál, který mě uhranul :-)

Štítky:

Diskuse o článku Awkward a Girls: 2 seriály o holkách s malýma prsama



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku