Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Naše 1. narozeniny: Trefy a omyly

Trilogii k našim prvním narozeninám zakončíme ohlédnutím za články, ve kterých jsme se snažili "předpovídat" budoucnost. Škoda, že velká média ve své nabubřelosti podobná ohlédnutí nedělají. Možná by získala trošku pokory.

Obecně se dá říct, že publikování na Internetu je pěkným barometříkem toho, zda má či nemá člověk pravdu. Mám doporučení pro všechny hospodské i jiné kafraly: sepište svá moudra, uveřejněte, počkejte na reakce veřejnosti a pak chytračte :)

Nejhorší politická strana v parlamentu? Zelení.

Cituji z téměř rok starého textu o tom, která parlamentní strana je nejhorší: "Vedení strany zelených sice hraje u voličstva na ekologickou notečku, ale to je asi tak vše. Místo aktuálních problémů (hluk, smog, černé skládky, reálné řešení energetické situace...) bojují s globálním oteplováním, o kterém nikdo na 100% není schopen říci, zda ho způsobuje člověk (odvážní vědci tvrdí: s největší pravděpodobností). Navíc ve svém osobním životě pan Bursík a jeho crew totálně popírají veškeré zelené hodnoty."

Výše napsané + rozhádanost + ekonomická krize (díky níž lidi přestaly zajímat pitomosti) je důvodem, proč si Marťa s paní Kateřinou už nezaparlamentují. A je to dobře. Typan ve značkovém obleku, vozící se v auťáku a sedící v nóbl kanclíku je asi takový ekolog jako já výtvarný umělec.

Klausův čas nepřišel

V listopadu roku 2008 jsme uveřejnili článek s názvem Václav Klaus - Jeho čas přichází. V něm jsem předpovídal, že Václav Klaus může vzít naše předsednictví EU jako velkou příležitost, že "má jedinečnou šanci být neoficiálním vůdcem všech států, které jdou v EU proti hlavnímu proudu."

To, co se stalo, nepředpokládali ani ti největší pesimisté. Ty naše (omlouvám se za ten výraz) vemena ztropily takovou ostudu, o které se nikomu nesnilo. A Klaus v tom měl prsty.

Připomíná to nějakého ublíženého pracovníka, jež si myslí, jak je skvělý, a dlouhou dobu prosí: "Šéfe, dej mi šanci, já všem ukážu, jak se to má dělat." A když svou šanci dostane, je naprosto tragický a svou neschopností předčí i ty nejbujnější představy všech.

Kampaň proti krizi? Skvělý nápad.

Jak jsem zmiňoval již v 1. narozeninovém článku, únorový text Média + Krize = Velká láska? došel svého naplnění například na Slovensku. Škoda jen, že zatím nedošlo na mnou navrhovanou "globální PR kampaň proti krizi". To by byly teprve grády :)

Straka národ nezachránil, podaří se to Haškovi?

Článek Zachránce národy František Straka se ještě může skorovyplnit. Byl napsán pěkných pár měsícu před Franzovým nástupem k nároďáku. Správně předpovídal angažmá Straky, hejbání škatulí a návrat starých hvězd k fotbalové repre.

Nevyplnila se ovšem Strakova spanilá jízda do JAR a vítězství na MS. Třeba se to podaří Haškovi a i na operu dojde :)

Štítky: ,

Diskuse o článku Naše 1. narozeniny: Trefy a omyly

Anonymous Anonymní:

to musím potvrdit strana Zelených je z marzu můj táta do strany vztoupil a musel hned odejít protože i tam jde jen o koryta ..:/ mrzímě že celá ČR jde do háje..

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku