Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Důsledek digitalizace TV: Škvár na 7 programech

Původně nesl koncept tohoto článku vše říkající název "Digitalizace TV: Všechny programy stojí za hovno", nakonec slušnost o prsa rumunské atletky zvítězila :)

Před delší dobou jsem udělal mikrostránku se stručnými informacemi o digitalizaci TV vysílání. Žádné světoborné informace, jednoduchý příklad vysvětlující neřešitelný problém 4:3/16:9, výzva ke klidu, k nepodléhání marketingovým masažím a k pořízení finančně dostupného řešení.

Nyní digitalizace dopadla i na nás. A já s překvapením zjištuji, že nedošlo k rozšíření nabídky dobrých pořadů, ale k roztříštění posledních zbytků toho, na co se před digitalizací dalo dívat.

Primetime 7 plnoformátových televizí v 7 dnech aneb Festival bídy

Pojďme si stručně projít, jaké filmové lahůdky nabízí hlavní programy ČT1, ČT2, Nova, Prima, Nova Cinema, Prima Cool a Barrandov od 20:00 v týdnu 4. 1. - 10. 1. 2010. U snímků, které jsem neviděl, použiji hodnocení z csfd.cz (pod 70% většinou úplná pitomost).

Pondělí

Jediný Barrandov nabízí od 8 film. Faunův labyrint je velmi zdařilý, kdybychom nebyli tak přežraní fantasy, líbil by se ještě víc.

Úterý

Prázdniny v Říme na ČT 2 stojí za pokus (89% na csfd a Oscar pro Hepburnovou ospravedlňuje reprízování), zřejmě to bude jediný film, na který se v TV ve sledovaném období podívám. Nova Cinema nabízí nudný Důkaz (Čistá duše revival). Barrandov Pomstu Černého korzára, kde již název napovídá, že si užijí hlavně žáci 1. stupně ZŠ, nechají-li je rodiče dívat.

Středa

Nikde nic. Jen na programu Nova Cinema bude Ben Affleck v repríze zachraňovat svět před nukleární katastrofou.

Čtvrtek

Tuplované nic. Na Primě televizní film (protimluv), Nova Cinema nabízí reprízu romantické komedie Příští správná věc s "oscarovou" herečkou Madonnou, na csfd svěžích 49%.

Pátek

Nova dává znovu Obecnou školu, Prima film Zamilovaný profesor 2 - Klumpovi, který se 17% vede csfd jako 48. nejhorší dílo všech dob. TV Barrandov kontruje českým titulem Jak se zbavit Helenky. Že Vám ten název nic neříká? Třeba jde o zapomenutou perlu :)

Sobota

Sobota to vytrhne, aspoň v sobotu musí dávat něco normálního. Nemusí. Opětovná přehlídka odpadu, ani jeden ze 3 nabízených filmů nepřesahuje na csfd 70%.

Neděle

Konec týdne nabízí 2 nadprůměrné akční vypalovačky: na Nově Taxi 1 (v TV dle mého odhadu popáté), Prima Cool vysílá První ránu (na českých obrazovkách již minimálně třikrát). Stejně jako u poměrně zdařilého potisící vysílaného filmu Pěnička a Paraplíčko na programu Nova Cinema si ovšem kladu otázku: Kolik bodů IQ musím ztratit, abych byl schopen sledovat pořád dokola ty samé bijáky a dobře se bavit?

Resumé

Stanice úspěšně tají, zda se u filmu jedná o premiéru na českých otevřených televizích nebo o opakování. Některé mají dokonce tu drzost, že uvádí jako velkou premiéru dílo, které už xkrát odvysílala konkurence.

Jedná-li se o jeho první uvedení, pak je jediným filmem, který stojí v premiéře za vidění, Faunův Labyrint. Z repríz jsou jen Prázdniny v Římě vysílány odůvodněně. Ostatní věčně opakované filmy by si zasloužily strávit alespoň 5 let pod zámkem.

7 programů, 7 dní. 47 promarněných příležitostí porvat se od 20:00 o běžného diváka, který pomalu dává od televize ruce pryč.

Štítky: ,

Diskuse o článku Důsledek digitalizace TV: Škvár na 7 programech

Anonymous Anonymní:

"Jak se zbavit Helenky" je poměrně dobrá, trochu černá komedie s výborným Václavem Voskou. Zkuste, uvidíte...

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku