Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Bez zavřených hranic to nepůjde

Jsou to ale záhady. 

Opatření nefungují. Celý národ úpí. A čísla pořád špatná. Onehdá jsem četl průzkum, dle kterého 46 procent lidí na opatření kašle. 

A kam se poděla tradiční chřipková epidemie? Že by přes roušky nepronikla, zatímco zvlčilý koronavirus profrčí? Jestli spíš nebude důvodem, že v buňkách nemůže sídlit víc virů najednou. 

I pokud bychom byli všichni maximálně vzorní, neměli bychom vyhráno. 

Představme si to. 

Tvrdé uzavření všeho třeba na 14 dní. 

Nákaza zmizí. V ČR všichni zdraví. 

Všechno můžeme spustit. Příležitost k oslavě. 

Pár týdnů klid. Pak zase rozjezd. A zanedlouho v tom zase lítáme. 

Proč? 

Protože by k nám nemoc doputovala ze zahraničí. Dokud nebude koronavirus globálně vymýcený a my zůstaneme otevřeni světu, sami si nepomůžeme. 

Zachytil jsem, že Izrael zvažoval uzavření hranic. Zda k tomu opravdu došlo, jsem se již nedopátral 

Celebrity nás zásobují fotkami z atraktivních destinací, kam na čas utekly z české mizérie. Lidé pendlují za prací, za nákupy, byznysem, rekreací.

Když u nás bylo před časem diskutováno uzavření hranic, zdvihla se proti tomu obří vlna odporu. Obránci svobody vylezli na barikády. Když už nemůžeme skoro nic, ať si aspoň užijeme cestování. 

Podivná logika. 

Zavřeme tisíce provozoven. Dětem zakážeme školu, spoustě živnostníků podnikání. Skuhráme, ale na demonstracích se schází (třeba v porovnání s protivládními protesty) komické množství lidí. 

Ale když jde o zarýglování hranic, jsme hystericky proti. 

Pokud nezabere očkování či zázračné léky, stejně se tomu nevyhneme. Ostatně třeba z Německa se ozývají hlasy vybízející k nevpouštění Čechů. 

Plácáme se v tom. Než udělat rázný řez, raději sáhodlouhé a marné pytlíkování. 

Celí my.

Štítky:

Diskuse o článku Bez zavřených hranic to nepůjde

Blogger michal:

Zajímavé bylo, jak řešili třeba zavřené hranice v Polsku, kde se výrazně více cestuje do zahraničí (hlavně Německo). Nebo řešili, spíše neřešili. Pracuji tady už poměrně dlouho, takže vím, jak to tu chodí. Dělám přímo v Praca Wroclaw, takže mám trochu vhled. A prostě Poláci se s tím smířili. To z ČR bylo na všechny strany slyšet, jak je to hrozný útok na osobní svobody, když lidi, kteří normálně míří tak leda k babičce do vedlejšího okresu, nemůžou někam do zahraničí.

 
Blogger Marta:

Podle mě to je tím, že na ta opatření lidé prostě kašlou. Pochopím to v létě, kdy se přenos výrazně snížil, ale to nic nemění na tom, že lidé OBECNĚ kašlou na ta opatření, která jsou vymýšlena specialisty a odborníky. My jsme se ptali různě po republice a třeba půjčovna lodí otava nám říkala, že tam se na covid u lidí zapomnělo v létě.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku