Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

SNES emulátor: Další porce herní nostalgie

Želvy Ninja, Sonic, Rock N' Roll Racing...

SNES (Super Nintendo Entertainment System) soupeřil na začátku 90. let se Segou Genesis. Odborníci by jistě mohli dlouze vyprávět o rozdílech mezi těmito konzolemi. Běžný uživatel jich ale moc nezpozoruje. Podobná je grafika i zvuky, dokonce spousta her vyšla na obou těchto platformách.

Odpusťte mi, že před tím než se dostaneme ke SNES emulátoru a hrám, trošku zavzpomínám. Málokdo z později narozených si dokáže představil, jak se pařily hry za komárů. Kvůli špatné dostupnosti konzolí a herních mašin zažívaly velkou oblibu maringotky plné automatů s obzvlášť vypečenými gamesami. Objevovaly se na poutích jako jedna z kolotočářských atrakcí. Hra stála 2 koruny, což byly tehdá obrovské love (dalo se za to jít třeba do kina). Ovšem délka hry závisela plně na schopnostech pařmena, nezřídka dosahovala i desítek minut. Dobře investované prachy :) Hrálo se samozřejmě jen o čest, v případě nezdaru bylo vždy nezištně k dispozici "Continue". Atmosféra v prasknutí nacpané maringotce byla nepopsatelná a dnes již neopakovatelná.

SNES emulátor

Vyzkoušel jsem několik SNES emulátorů, jako nejlepší se mi jeví ZSNES, který můžete stáhnout např. tady. Ovládání nastavíte přes Config - Input. Doporučuji si trošku pohrát s nastavením videa a zvuku, abyste dosáhli na Vašem PC optimální kvality. Pokud se Vám nechce otravovat se spouštěním her přes emulátor, nastavte si ho jako výchozí program pro SNESácké gamesy.

Může se stát, že budete mít (např. pod Windows 7) s programem ZSNES potíže. V tom případě nezoufejte a opatřete si emulátor Snes9x, pod Sedmičkami běží naprosto bezproblémově.

Želvy Ninja


Kdo nezná, ten byl zřejmě na začátku 90. let ještě batole, či nebyl vůbec. Celosvětový fenomén, po kterém zůstaly podprůměrné filmy, průměrný seriál a nadprůměrné hry. Chcete-li zavzpomínat na tuto legendární čtyřku, opatřete si tuto mlátičku se Želvami ninja.
Želvy Ninja - ilustrační foto
Želvy Ninja - ilustrační foto

Ježek Sonic


Ježek Sonic v různých verzích vládl dlouhé roky na herním trhu rukou tvrdou a nesmlouvavou. Na drsné chlapy byl trochu vyměklý, vyzkoušejte, třeba Vás zaujme.
Sonic - ilustrační foto
Sonic - ilustrační foto

Rock N' Roll Racing

Závodní hry nebyly na SNESu většinou žádný zázrak. Rock N' Roll Racing je výjimkou z tohoto pravidla.
Rock N' Roll Racing - ilustrační foto
Rock N' Roll Racing - ilustrační foto

Stovky (nejen) SNESáckých her najdete na stránkách Romnation.net. Např. milovníkům letadýlek by rozhodně neměli uniknout Aero Fighters.

Kam dál?
SNES emulátor: Další porce herní nostalgie (2. díl)
Sega emulátor: Legendární hry na Vašem PC (Pac-Man, Mortal Kombat, Contra4)
Nintendo 64 emulátor: Konec zlatých časů konzolí (Army Men, Star Soldier, Aero Gauge)

Sega, SNES a Nintendo 64 emulátor - upozornění k odkazům

Štítky: , ,

Diskuse o článku SNES emulátor: Další porce herní nostalgie

Blogger Ramkumar:

Nice website with good information.

Go Here

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku