Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Markovič Gipsy Groove: Funky jazzová jízda v novém kabátě

Štěpána Markoviče není třeba našim čtenářům představovat (viz článek Rok jazzmana Štěpána Markoviče). Co se ale stane, když začne nejvýraznější český jazzman experimentovat s hudebními žánry a odhodlaně se pustí do spojení sobě nejbližšího jazzu s rytmikou funky soul kapely? Vznikne hudební projekt, který svou originalitou upoutá pozornost nejen mezi odborníky na jazzovou muziku...

Hudební projekt Markovič Gipsy Groove je určen pro výjimečné koncertní vystoupení. Kapelu jazzmana Markoviče, který doprovázel například i Ray Charlese či Lizu Minnelli, tvoří hlavní jádro brněnské romské skupiny Gulo Čar (Pavel a Vladimír Dirdovi, Ladislav Richter, Pogo). Ta svou muzikálnost potvrdila třeba spoluprací s legendárním Jamesem Brownem nebo Dougem Wimbishem ze slavných Living Colour.

Štěpán MarkovičSamotný projekt Markovič Gipsy Groove není ovšem žádnou novinkou na naší hudební scéně. Dříve vystupovali pod označením Gulo Čar Rhytm, dokonce v závěru loňského roku romské kapele v čele s holohlavým jazzmanem pokřtil jejich první společnou desku prezident Václav Klaus. Křest desky se mj. uskutečnil při koncertu Štěpána Markoviče a Laco Decziho na Pražském hradě.

Kapela rovněž uváděla společně s hercem Karlem Rodenem slavnou Minu Agossi na festivalu South Bohemia Jazz Fest (2011).

Do tohoto roku už ovšem projekt vstupuje s novým pojmenováním Gipsy Groove. "Přejmenování je společným rozhodnutím členů kapely", uvedl manažer Gipsy Groove Vladimír Lachout.

Podotknul, že nové označení je z důvodu velké odlišnosti obou kapel a došlo k jeho realizaci po dohodě mezi dvěma hudebními agenturami. "Jazz Agency, která exkluzivně zastupuje všechny projekty pana Markoviče, se stará výhradně o projekt Gipsy Groove. Funky kapela Gulo Čar se zpěvačkou Irenou Dirdovou má svůj stávající management. Nevidím ve dvojím managementu žádný problém, oba projekty jsou hodně rozdílné a v jiné kategorii, rozhodně si konkurovat nemohou a ani nebudou," dodal Lachout, který kromě Štěpána Markoviče a kapely Gipsy Groove zastupuje i šansony Chantal Poullain nebo koncerty u Karla Rodena.

Představu o funky jazzových Gipsy Groove vám přiblíží krátká videoukázka zde nebo můžete navštívit některý z jejich společných koncertů (např. 3.5. Náchod, 4.5. Praha). Kapela je publikem vždy velmi dobře přijata, a to nejen díky své muzikálnosti, ale i kvůli ohromné energii a show na pódiu. Přesvědčte se sami.

(PR článek)

Štítky:

Diskuse o článku Markovič Gipsy Groove: Funky jazzová jízda v novém kabátě

Anonymous Anonymní:

Super kapela ! Byla jsem na koncertě a můžu jen vřele doporučit. S Markovičem je to super akce !

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku