Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Centrální registr dlužníků: Legální poškozování Vaší pověsti

Náhodně jsem si procházel web Centrální registr dlužníků. Je to portál, kde po jednoduché registraci dostanete přístup k informacím, kdo dluží, nebo tam můžete přímo svého dlužníka umístit. Absolutně netuším, jak mohou být informace na takových samoadministrativních stránkách věrohodné, ale řekl bych, že příliš mnoho asi ne. Už jen z toho důvodu, že do registru můžu zapsat lehce kohokoliv bez sebevětšího prokazování skutečností. Tím může jednoduše dojít k poškození pověsti jak firmy tak fyzické osoby.

Jsem podnikatel a pokaždé si své odběratele proklepávám - odhaduji schopnost zaplatit případnou fakturu. Věřím, že takový portál dokáže eventuální obchod značně zkomplikovat nebo při nejmenším vyvolat negativní atmosféru.

Podotýkám, že web nabízí velmi snadnou možnost vložení dlužníka. Kvůli jednoduché správě proto příliš nedoporučuji využívat při podnikání.

Upomínka neplatiči

Z čeho jsem ovšem zůstal naprosto opařený, byla doplňková služba portálu Centrálního registru dlužníků: jde zde objednat poštovní obálka, na jejíž přední straně je vytisknut výrazný nápis UPOMÍNKA NEPLATIČI.
Upomínka neplatiči
Ilustrační foto, zdroj: www.centralniregistrdluzniku.cz

Doslova na tomto portálu nabádají k jejímu zakoupení a dodávají informaci, že díky listonoši se neplatič dočká nepěkné reklamy po městě (daleko více na menší vesnici, kde jsou všichni strýcové a tety). Minimální odběr je 50 kusů v hodnotě od 10 do 20 korun za kus.

Pokud si obálky objednáte, je už na Vás, jak s nimi naložíte. Jen jedno je stoprocentní: upoutání pozornosti pošťaček, což bývají většinou největší drby.

Je fuk, jestli je tam oprávněná faktura na dluh nebo jen psaní pro dobrého kamaráda - v takových obálkách to bude mít vždycky stejný efekt na okolí.

Kam dál?
Kdo může za dluhy a kdo je nakonec zaplatí

Štítky:

Diskuse o článku Centrální registr dlužníků: Legální poškozování Vaší pověsti

Anonymous Petra:

No a dá se někde nahlédnout zdarma do registrů ? Je to smutné

 
Anonymous Anonymní:

https://www.centralniregistrdluzniku.cz/hodnoceni-firmy-Petr-Morcinek,3263790.htm

 
Anonymous Anonymní:



 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku