Večírek doma versus hospoda: Co vítězí?
Stávají se z nich pseudonóbl restaurace, západem načichlé bary, kavárny pro celou rodinu, sportbary... Míst, kde by mohl člověk v klidu posedět u škopku, povážlivě ubývá. Do toho se nám pomalu (ale jistě) blíží plošný zákaz kouření a elektronická evidence tržeb. Každý sám Hospody byly odjakživa místem setkávání. Pokud se sejde více lidí, mohou kout pikle až takových rozměrů, že si politická garnitura nemusí být jistá svými korýtky. Zavzpomínejme třeba na disidenty za komárů, kteří měli k putyce vždycky blízko. Nebo na Adolfa Hitlera, který rozjížděl svou kariéru v knajpách. Pomalu to vypadá, jako by vládnoucí garnitura chtěla předejít otevřeným projevům naštvanosti občanů a proto vytváří ideální podmínky pro čučení doma. Blíží se doba pochlastávání v garážích nebo skončí každý sám? Večírek doma na střídačku Pokud si vezmeme pozitiva pořádání večírku doma, jasně převažují. Výrazně se ušetří, odpadají starosti se všemožnými zákazy, volba programu je jen na zúčastněných. Soudek s pípou jde zajistit, ostatní občerstvení přinesou návštěvníci dle své chuti. Akorát hostitel to má těžké. Záchod v permanenci a druhý den krutý úklid. Řešením je rotující pořadatel. Hospoda jen kvůli atmosféře Putyka může uspět, má-li dobrou atmosféru. Další výhodou je možnost potkat lidi, které by si domů nikdo nepozval. Občas jsou oživením akce. Plus se ochmelkové nemusejí o nic starat, což je ale vykoupeno obřími přirážkami na vše. Klub s korkovným - Nový hit? Třeba se Češi vydají jinou cestou. Třeba začnou vznikat kuřácké kluby, kam si budou moci hosté přinést své nápoje. Za korkovné je obsluha vychladí a otevře. Také Vás zajímá: Je restaurace soukromý nebo veřejný prostor? 7 nejhnusnějších jídel, které jsem kdy ochutnal Štítky: Články o jídle a recepty, Kecy od piva, Politika a společnost |
Poslat komentář
<<< Zpět na titulní stránku