Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Proč se Češi neusmívají?

Už snad milionkrát jsem četl, že jsou Češi pořád zaškňouření. Světoběžníci vždycky brečí, jak je hrozné vrátit se tam, kde se na sebe lidé neusmívají.

V poslední době jsem zachytil stížnosti pána, který právě přicestoval z Austrálie nebo gurmána, který se tázal, proč stačí překročit o kousíček hraniční čáru do Rakouska a hnedle se na něj servírky v putyce culí.

Samozřejmě pokud se poutník vrací z Ruska, Číny, KLDR nebo podobné díry, nenachází tam vysmáté tváře.

Na druhou stranu, o bohatství asi příliš nejde. I od návštěvníků rozvojových zemí se dozvídáme, že jsou domorodci sice chudí, ale veselí.

Může za kyselé ksichty upřímnost?

Ano, srovnáváme-li s USA.

Američané Vám vždycky řeknou, že se mají skvěle. I pokud se před hodinou dozvěděli o vymření celé své rodiny.

Ovšem Češi rozhodně nejsou mistry světa v upřímnosti. Jsme spíše uzavření. Co se doma upeče, to se doma také sní. Onehdá mě překvapilo, že dle výzkumu u nás mnozí lidé tají před spolupracovníky třeba to, že jsou věřící.

Proč se Češi neusmívají?

Nemají důvod.

Maká se tu jako na západě. Ale mzdy tomu těžce neodpovídají.

Domorodci v Africe jsou sice chudí, ale pokud se jich netýká válka, usmívají se. Protože se celé dny flákají a žijí naprosto bezstarostný život. Ani smrt neberou nijak zvlášť úkorně.

V rámci našeho civilizačního okruhu se pracuje. Ovšem za dvojnásobek až čtyřnásobek českých mezd při stejných nebo jen o málo vyšších cenách.

Lépe než Češi se mají i Řekové, Italové a Španělé, kteří se nikdy nepředřeli.

Být v České republice usměvavý je možné, jen pokud člověk vyhraje v loterii života nebo je obzvláště šťastně osobnostně nastaven.

Přemoudřelých cestovatelů, kteří plivou na oprávněně zapšklé Čechy, bych se rád zeptal, proč se k nám vraceli a nezůstali v úžasně pozitivním zahraničí.

Kam dál?
Proč šílenci zabíjejí obyčejné lidi
Jak se učit (nejen) na maturitu a na VŠ zkoušky

Štítky:

Diskuse o článku Proč se Češi neusmívají?

Anonymous Anonymní:

Proč se neusmíváme?
Protože nejsme prolhané svině.

 
Blogger Mordessin:

Raději zasmušilou tvář, než vysmáté sluníčko na antidepresivech (většina západní populace), které se zhroutí po jednom neopětovaném úsměvu. Je to podobné, jako kdž svádějí svou náladu na počasí, roční období.

 
Anonymous Anonymní:

Češi jsou v pohodě. Člověk si může dělat co chce, aspoň nejsme tak prolhaní a neusmíváme se když nechceme jako v Americe kde se usmívají a řeknou že se mají fajn i když by nejradši hodil třeba smyčku. Čech to řekne upřímněji.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku