Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Peníze = Starosti

Kdo je bohatý?

Úvodem článku ukončím debaty o tom, kdo je bohatý. Stanovuje-li stát minimální částku, za kterou lze přežít, bohatý je ten, kdo má více než desetinásobek.

Aktuálně jde u jednotlivce o čistý měsíční příjem 38 600,00 Kč a třeba u rodiny s malým dítětem o 87 200,00 Kč.

Peníze = starosti

Nebavme se o superboháčích odtržených od reality.

Představme si, že máme s manželkou a synkem k dispozici 100 000,00 Kč čistá ruka/měsíc.

Určitě bychom si koupili auto, které se nám líbí. Asi by to nebyla 16 let stará omlácená Oktávka. Pak by nám to nedalo a museli bychom o vysněné fáro pečovat. Jezdit do myčky, udržovat interiér, řešit drobné ťukance...

Starosti.

Určitě bychom se snažili pro malého zabezpečit lepší vzdělávání a volnočasové aktivity. Ještě nějaký pátek by to znamenalo vozit ho na x více či méně vzdálených míst.

Starosti.

Určitě by se nám nechtělo otravovat s hromadnou dopravou. Takže koupit druhé hezké auto. Servis, myčka, údržba interiéru...

Starosti.

Určitě bychom investovali do lepšího bydlení. Rekonstrukce. Rozšíření. Víc prostoru. Hezčí prostředí. Zvýšené nároky na úklid a údržbu.

Starosti.

Řešení? Vydělávat výrazně víc

100 000,00 měsíčně by nám přineslo krom pozitiv také spoustu starostí. Ubralo by z už tak minimálního množství volného času.

Řešením by mohlo být najmout personál. V poslední době čím dál běžnější praxe.

Personál musíte vybrat, úkolovat, kontrolovat. Navíc se bude někdo cizí motat po domě a místo vás bude trávit čas s vašimi dětmi.

Starosti.

Co dělat? Mít výrazně víc než sto litrů/měsíc a pořídit si osobního tajemníka, který všechno zařídí.

Štítky: ,

Diskuse o článku Peníze = Starosti

Blogger novaklen:

Podle mě je asi nejdůležitější to, aby se člověk nenechal penězi tolik pohltit. Jak se zpívá v té písničce "Nemít prachy? Nevadí!" Je ovšem pravda, že pokud je to možné, člověk by měl mít nějakou finanční rezervu. A nemusí se nutně jednat o peníze. Mohou to třeba být i zlaté mince. Právě do těch jsem se před časem rozhodla investovat já. Zatím je mám schované v šuplíku, ale říkám si, že by se k nim nějaká krabička na mince hodila.

 
Blogger Marta:

Nemáme s manželem moc peněz a to máme dokonce oba vysokou školu. Dnes to totiž je všechno jenom o penězích a to nás velmi trápí. Kdyby někdo věděl, kde sehnat navíc peníze v našem případě na kapkovou závlahu, dejte vědět. Každá práce za peníze je dobrá práce a proto chci pracovat až do roztrhání kostí!

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku