Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Pokud je evoluční teorie pravdivá, pak nás Internet zabije

Člověk se rád hřeje v pocitu výjimečnosti. Je jedno, zda věří v evoluci nebo stvoření, připadá si zkrátka jako hodně velký king.

Lepší verze, nic víc

Pokud měl Darwin pravdu, je rozdíl mezi pánem tvorstva a ostatními savci podobný jako rozdíl mezi Škodou 120 a Škodou Fabia.

Obojí je auto (živočich), Škoda (savec), obojí potřebuje k provozu silnici (vhodné prostředí), kyslík, benzín (cukry, tuky, bílkoviny), obě vozidla také produkují zplodiny (moč, výkaly).

Dohnat a předehnat

Je-li evoluční teorie správná, pak inteligence či uvědomování si sebe sama představuje pouze logicky nezbytné stadium vývoje, které (za příznivých podmínek) muselo nastat.

Těžko se hledají důvody, proč by měl mít člověk nějakou nadstavbu (duši). Přiznám se, že já je v reálném světe nenacházím ani v případě, kdy dám za pravdu vyznavačům stvoření.

Dle mého názoru bylo pro lidi klíčové, když kapacita mozku umožnila abstraktně uvažovat. Zvířata ani počítače toho (zatím) nejsou schopny.

Pokud se opravdu jednalo v určité fázi vývoje o nevyhnutelnost, pak nás stroje (počítače, Internet...) musí v budoucnu následovat.

Uvědomí-li si svou existenci, nezbývá než optimisticky doufat, že se neinspirují filmovou sérií Terminátor či lidskou společností, která většinu historie prosazovala své cíle bez nejmenšího slitování.

Prokletý Internet věcí

Vrátíme-li se z území sci-fi na pevnou zem, je na místě obava z jiné polízanice.

V příštích letech ovládne svět tzv. Internet věcí. Bez připojení k hyperrychlé síti nebude fungovat nic od hodinek po řídící jednotku lokomotivy.

K absolutnímu kolapsu civilizace pak nebude nutná zlá vůle strojů.

Postačí, když se něco hodně pokazí.

Kam dál?
Internet a důchodci: Více než virtuální konflikt
Doodle Google - Darwinius masillae

Štítky: , ,

Diskuse o článku Pokud je evoluční teorie pravdivá, pak nás Internet zabije

Anonymous Anonymní:

Zabije nás honba za mamonem-to zvířata nedělají a proto člověka přežijí.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku