Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

O prolhaném autobusákovi a připosraném studentíkovi

Dnes bych se s vámi rád podělil o zážitek, který hezky ilustruje, co je v naší společnosti špatně.

Vydal jsem se na dobrodružnou cestu z Pardubic do Hradce Králové.

Dle jízdního řádu tam 2 minuty po sobě ze stejné zastávky vyrážely 2 autobusy od stejné společnosti. V čem se lišily? V době příjezdu do cílové stanice.

Zeptal jsem se studentníka, který právě nastupoval, zda jede spoj přímo. Nevěděl a dotázal se řidiče: "Máte pravidelný příjezd do Hradce v 17:25?" Dobrý muž odpověděl: "Ano, ale občas to nestihnu."

Chvilku jsme si nic zlého netuše drandili.

Uhnutí z hlavní trasy vneslo brzy do našich myslí neklid.

Oprávněně.

Řidič nás obelhal.

Já jsem nestihl přípoj na MHD, což nebyla žádná tragédie. Ovšem studentíkovi ujel autobus do Jeseníku, musel přesedat na vlak a domů pravděpodobně dorazil v nočních hodinách se sekerou dvě a půl hodiny.

Mládežník byl kupodivu v naprostém klidu. Nechat si srát na hlavu zjevně patřilo k jeho dennímu chlebu.

Když jsem zmínil, že určitě napíšu na řidiče stížnost, zatvářil se vyděšeně a když jsem navrhoval, ať se přidá, rezignovaně odmítl.

Inu, ozval jsem se sám:

Řidič (číslo 29607) nás obelhal ohledně pravidelného příjezdu do Hradce Králové. Dle jeho informací byl v 17:25, ale občas to nestihne. Lhal. Ujely nám přípoje. V 17:25 měl být na Terminálu Váš autobus 650600 29. Zaplatili bychom společnosti ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY a.s. tak jako tak. Chování řidiče je naprosto nepochopitelné. Zřejmě se jedná o narušenou osobnost, zvažte, zda právě on má zodpovídat za životy desítek cestujících. Děkuji za přiměřenou reakci.

Zítra uplyne týden, na odpověď pořád čekám.

Jaké poučení z toho plyne?

1) Ač zde máme armádu nezaměstnaných slušných lidí, v práci se pořád drží absolutní hovada.

2) Mládež je (až na pár extrémistických pomýlenců) krotká jako stádo beránků. Doufat, že oni budou ti, kdo začnou sunout věci k lepšímu, je opravdu hooodně naivní.

Také Vás zajímá:
DPMP – Šmejdi řidiči a prokletá SMS jízdenka
Ředitel Student Agency Radim Jančura: Navrch huj, vespod fuj

Štítky:

Diskuse o článku O prolhaném autobusákovi a připosraném studentíkovi

Anonymous Anonymní:

Když se šofér bude snažit JŘ dodržet za každou cenu i přes hustou okolní dopravu a pojede riskantní rychlou jízdu, aby to stihnul, může způsobit dopravní nehodu. Vy když uděláte chybu, tak to spraví kombinace kláves ctrl+z. Pro dopravní nehodu v reálném světě nic takového neplatí.
Vy za tu nehodu do tepláků nepůjdete, budete se soudit za ušlé všechno a bolestné. Takže, si to za tím volantem autobusu na měsíc zkuste a pak se vás přidu zeptat jestli to stihnete.

 
Anonymous Anonymní:

Ještě douška. Řidič autobusu z trasy svévolně uhnout nesmí. Přes GPS modul, jímž je dnes každý autobus vybaven, to dispečink ihned vidí a dotazuje se vysílačkou co se děje. Může se stát, že to jede prvně a může zabloudit, to se stane, ale ve vašem případě se jistě jednalo o nutnou objížďku.
A že každý není prudič jako autor mikrofejetonku, neznamená, že je připosraný studentík.

 
Blogger Holden Caulfield:

Asi přestávám (na stará kolena) psát srozumitelně.

Rád dovysvětlím:
Přímo jel kolega nezvedeného řidiče, který vyrážel o 2 minuty později. Zloun měl odpovědět: "Ne nemám příjezd 17:25, počkejte na další autobus."

 
Anonymous Anonymní:

Soudím, že na 99 % ten zloun nemá v hlavě (či jinde) jízdní řády jiných pořadí téže linky. A navíc není infoservisem. Může podat info jen k činnosti kterou provádí tj. řízení vozidla a odbavení cestujících na své lince a svém pořadí.

 
Blogger Holden Caulfield:

Je na 100% jisté, že má v hlavě pravidelný příjezd svého autobusu.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku