Synovi ve školce nechutná. Co já s tím?
Nastoupil jsem do školky v roce 1983. Tamní stravování mě děsí ještě dnes. Mrkvová omáčka, hnusné hovězí odřezky, vařená masa, rozblemclý rýžový nákyp... V obchodech se mnohé potraviny těžko sháněly, část surovin byla používána jinde než ve školkové kuchyni. Co po dětech zbylo, snědli pašíci zaměstnanců. A (nejen) po mně toho zbývala spousta. Obvykle jsem se nadlábl až doma. Do toho všudypřítomné mléko a kakao s přeodporným škraloupem. Bylo zakázáno nosit vlastní pití. Žízeň byla horší než hlad. Tajně jsem upíjel vodu z kohoutku. Jak to je Tady došlo k posunu. Syn chodí vybaven lahvičkou. Jídlo bohužel stále žádný výkvět. K obědu lečo s bramborem? Nebo šoulet se zelím? To bylo v oblibě za války, ne? Doma dostává na svačinu 100% ovocné přesnídávky, jogurty nebo třeba (domácí) termix. Ve školce obvykle servírují nejobyčejnější chleba s roztodivnými pomazánkami, které dle mého skromného názoru často stojí na margarínu. Byli byste z takového menu urvaní? Stejně jako za komárů se nepřipouští výjimky. I důvod zůstal: prý by je chtěli všichni. To o kvalitě kuchyně samo o sobě hodně říká. Syn něco sní, něco nesní. Hladem netrpí. Pokud bude hůř, zkusím zabojovat s větrnými mlýny. Dle učitelky máme juniora doma učit dlabat školková jídla. To určitě! Související text: Když máte rádi pravidelnost, je s dítětem pohoda Štítky: Naše příhody, Psychologie a život, Retro |
Poslat komentář
<<< Zpět na titulní stránku