Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Den města ve Vítkově = Velice podařená akce

Manželka projevila přání zajít na koncert Xindla X. Ukázalo se, že krom narozeninového vystoupení letos nekoncertuje, akorát obráží festivaly.

Začal jsem pátrat, který navštívit.

Nemáme rádi monstrakce. Zvítězil Den města ve Vítkově. Ubytování v místě nebylo k dispozici, utábořili jsme se tudíž v nedalekém Fulneku.

Byla to naše premiéra, obě města jsme navštívili poprvé.

Ve Fulneku jsme se ubytovali v místním kulturním centru. Prošli jsme střed města, kde nás zaujalo zajímavě řešené náměstí a církevní památky nad ním.

Večer jsme zakotvili v Hospodě u Fojtíků. Točili skvělý Radegast 12ku. K jídlu jsem si dal žebra. Byl jsem varován, že jich bude málo. Čekal jsem tudíž pár kostí, ze kterých budu ohlodávat kousky masa. Místo toho jsem dostal dobře propečený bůček s kostí. Obsluha příjemná, atmosféra dobrá, fajn posezení.

Druhý den jsme se vydali do Příbora, kde jsme navštívili Freudův rodný dům. Popravdě, žádný zázrak. Ještěže jsme necestovali daleko.

A odpoledne hurá směr Vítkov.

Město Vítkov nemá ani 6 000 obyvatel, taková větší dědina.

Očekával jsem tudíž vesnickou zábavu s hnusnou desítkou a občerstvením ve formě přepálených klobás či obdobných dobrot.

Příjemným překvapením byl už samotný sportovní areál. Valili jsme oči. Mnohá krajská města mohou závidět. Poblíž nás navíc zaujal krásný parčík.

Na místě akce pak příkladné čisto a spousta stánků se vším možným občerstvením. Božský Radegast 12ka za lidových 31 korun, nejrůznější drinky, zákusky, grilované ryby, kuřecí stripsy... Plus spousta atrakcí pro děti. Bylo jasné, že nejsme ve vidlákově.

Když jsme usedli na tribuně, bylo kolem 16:30. Zrovna zpíval Jarda Filgas. Na takového umělce trochu brzo. Těžké retro. Jardovi táhne na 50 a vypadá skvěle.

Následoval jazzík.

A pak lokální kapela Generace 75. Číslovka značí rok založení skupiny. Už při první skladbě Smoke on the Water mi spadla čelist. Pánové byli úžasní.

Potom Xindl X. Když vystupoval z káry, tvářil se jak pátý z Beatles. Ale koncert si viditelně užil. Stejně jako publikum, které mu zobalo z ruky.

Spokojeni jsme si objednali jediného místního taxikáře. Po cestě do Fulneku nás překvapil sdělením, že některým místním se zdálo vstupné moc drahé.

Posuďte sami. V předprodeji stál lístek 120 korun, na místě 200, důchodci a děti s výraznou slevou. Co jste za tyto peníze (mimo jiné) dostali? Akce začínala ve 13:00. Trvala do noci. V programu si vybral opravdu každý. Pro drobotinu Čiperkové, nejstarší generaci potěšil jazz, tu prostřední bigbít a bluesrock. Korunováno hvězdným Xindlem X.

Obrovská pohoda, žádné fronty. Organizátoři vše zvládli na výbornou.

Třeba dáme příští rok repete.

Štítky: ,

Diskuse o článku Den města ve Vítkově = Velice podařená akce

Blogger Karel Kilian:

Jste se měli ozvat, že jste poblíž....

 
Blogger Holden Caulfield:

Tužili jsme manželství :)

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku