Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Vladimír Mišík na Karlštejně: Vydařený koncert

Hrad KarlštejnMožná jste zaznamenali na Facebooku, mikroblogu či někde úplně jinde, že byly stránky Zrcadlo.blogspot.com mediálním partnerem koncertu Vladimíra Mišíka na Karlštejně. Tento fakt nás přilákal na danou show, která se uskutečnila v pátek 4. 6. přímo na nádvoří této snad nejzásadnější české památky. Dnešním článkem bych Vás chtěla pozvat a možná i trochu nalákat na další akce, které se tohoto překrásného hradu týkají. Je totiž opravdu o co stát.

Před koncertem

Začátek koncertu byl plánovaný na osmou hodinu večerní. Na nádvoří pořadatelé diváky pouštěli už od sedmi, což bylo rozhodně dobře, neb již pár minut před sedmou se před bránou začínali scházet první nedočkavci. Nádvoří poskytovalo vcelku vlídné zázemí. Příjemně překvapily hlavně ceny pochutin nabízených u stánků. Pro představu: půllitr Plzně 12tky za 35 korun, superobrovská (a taky superdobrá, jak jsme později zjistili:) ) klobása za 55,- (slušná to večeře pro pořádného chlapa). Pro mě bylo samozřejmě hodně podstatnou složkou víno. Udivilo mě, že je k dispozici pravé karlštejnské (tedy skutečně na karlštejnských vinicích vypěstované!). Výzkumná stanice vinařská Karlštejn navíc nabízela hodně široký sortiment (tak 5 odrůd od bílého i červeného v různých cenových relacích). Já zvolila mého oblíbeného Modrého Portugala a skutečně jsem nebyla zklamána. Mňam. :)

Koncert

Jak už jsem zmínila, koncert měl začínat v osm. A taky v osm skutečně začal – za což musím pořadatele po absolvování jiných akcí skutečně pochválit. Je vidět, že když se toho chopí někdo schopný, vše se dá zvládnout v pohodě a na čas. Stejně tak zvukaři se vytáhli. Možná jim pomohla dobrá hradní akustika, ale tak jak tak, i zvukaři Jerry Lee Lewise (na jehož koncertě jsme v Praze byli v zimě) by se tu mohli dosti přiučit.
Vladimír Mišíka na pódiuHlavní hvězdou večera byl samozřejmě Vladimír Mišík, který přijel se svou skupinou Etc. Jako předkapela zahrál Olin Nejezchleba, mně až do pátku v podstatě neznámý, ale poměrně příjemně překvapivší hudebník. Hlavně po hudební stránce se mi jeho vystoupení opravdu líbilo. Kdyby měl o trošku lepší texty, mohl by dle mého názoru aspirovat i na vyšší popularitu, než jakou má doteď... Vladimír Mišík nastupoval na pódium kolem deváté a zdržel se tam déle než hodinu. Představil řadu písniček z nového alba "Ztracený podzim", ale nechyběly samozřejmě ani jeho nejznámější a nejoblíbenější hity. Poslouchat "Variaci na renesanční téma" na chloubě gotiky je skutečně krásný zážitek. Zvláště, když s sebou máte někoho, koho máte rádi. ;)

Shrnutí

Po celou dobu koncertu, před ním i po něm panovala na Karlštejně uvolněná a velmi sympatická atmosféra. Diváků se sešlo kolem tří stovek (takže žádná monstrakce), fronty u stánků ani na toalety prakticky neexistovaly, sortiment široký, chování personálu vlídné (ať už jde o chlápka ze stánku s vínem, který mi mixoval střiky zcela dle mých představ či o slečnu, která nám bez námitek prodala půlku výše zmiňované obrklobásy za půlku ceny). Za sebe musím pozitivně hodnotit i to, že neproběhlo ŽÁDNÉ šacování či prohlížení batohů před vstupem. Zároveň se koncert obešel bez nějakých projevů násilí. Snad jen jeden týpek to trochu přehnal s vínem a rozflákal dvoudecovou flaštičku karlštejnského vína. :)) Pro mě osobně bylo zajímavé také pokoncertové seznámení s "nejvěrnějším fanouškem Vládi Mišíka", akademickým malířem Jirkou, tou dobou již notně pod parou. To, jak fajn se všichni cítili, dokládá asi nejlépe fakt, že se lidé do svých domovů rozcházeli jen velmi pomalu...

Ačkoli nejsme žádní velcí světoběžníci, nějaké ty hudební i jiné akce máme v roli diváků už přeci jen za sebou. Pohodovost koncertu Mišíka na Karlštejně se dá srovnat snad jen s Revival festivalem na Výravě z doby před zhruba 4 let. I tady se sešel akorátní počet dobře naladěných lidí a program běžel jako na drátkách. Na Výravě se to od té doby "rozkecalo", proto pomaličku přestávají kapacitně zvládat. Na Karlštejně zatím ještě mají kam růst. Uvidíme, jak se to tam bude vyvíjet.

Videoreportáže z koncertu


Kam dál?

Náš výlet na hrad Karlštejn

Štítky: ,

Diskuse o článku Vladimír Mišík na Karlštejně: Vydařený koncert

Anonymous Anonymní:

Parádní článek :-)

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku