Recept: Špenátová pizza se smetanou
Suroviny na špenátovou pizzu se smetanou (3 porce)Na těsto budeme potřebovat: - 225 g poctivého bílého jogurtu, - 1 vejce, - 275 g polohrubé mouky, - 3/4 prášku do pečiva, - sůl, - bazalka. Co dáme nahoru? - 300 g čerstvého špenátu, - 200 g zakysané smetany (20%), - 75 g pancetty, - 2 cibule, - 70 g goudy, - 1 vejce, - 15 kuliček zavařeného zeleného pepře, - mletý černý pepř, - sůl, - olivový olej. Špenátová pizza se smetanou: PostupUhněteme těsto, rozprostřeme na plech (nejlépe na pečící papír). Zesklovatíme nakrájenou cibulku na olivovém oleji, ke konci k ní nakrátko přidáme pancettu, aby se nám hezky zpotila. Mezitím zbavíme umytý špenát stopek. Pancettu vyndáme z pánve a rozmístíme na těsto. Potom necháme na cibulce zavadnout špenát, ke konci osolíme. Smícháme smetanu, vajíčko, nakrájený zelený pepř, černý pepř a sůl. Zlehka podušený špenát pak citlivě přecedíme a rozprostřeme na těsto. Pizza v této fázi vypadá takto: Zalejeme a nahoru přidáme nastrouhanou goudu. Pečeme na 225 stupňů 15-20 minut. Věřte, že výsledek chutná daleko lépe, než by se mohlo zdát z této fotky: Štítky: Články o jídle a recepty, Naše příhody |
Výborné :-) Kam se hrabe Polraich :-)
děkuju za recept! Brzy vyzkouším :)
No nevím.. :)
Poslat komentář
<<< Zpět na titulní stránku