Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Woodstock 1969: To nejlepší z YouTube, 1. díl

Osvícení soudruzi se krom jiných zločinů dopustili i toho, že zkurvili vkus velké části národa. Nepouštěli sem žádnou tvorbu, jejímž hlavním mottem byla svoboda, kvílení elektrické kytary na ně působilo jako červený hadr na býka. Proto česká generace 60. let na rozdíl od zbytku civilizovaného světa nezná většinu umělců, kteří vystoupili na legendárním festivalu ve Woodstocku.

I z tohoto důvodu Vám v třídílné minisérii nabídneme to nejlepší, co tehdy na Woodstocku zaznělo. Dnes se zaměříme na kytarovky, příště na pozoruhodné mužské a v závěrečném díle na výrazné ženské hlasy.

Jimiho Hendrixe netřeba představovat, Carlos Santana se v posledních letech hodně prosazuje do rádií díky spolupráci se známými zpěváky a zpěvačkami. Méně proslulá skupina Ten Years After dokazuje, že lze (ač je to k nevíře) udělat skvělou rokenrolovou vypalovačku o desetiminutové stopáži.

Woodstock 1969: Jimi Hendrix


Woodstock 1969: Carlos Santana


Woodstock 1969: Ten Years After


Doplnění: Video s Jimim Hendrixem jsem musel vložit znovu. To původní odebrala z Youtube společnost Sony BMG Music. Jimi je více než 40 let po smrti, nárokovat si práva na jeho vystoupení může jen totální hovado.

Kam dál?
Woodstock 1969: To nejlepší z Youtube, 2. díl - Richie Havens, Canned Heat, Joe Cocker
Woodstock 1969: To nejlepší z Youtube, 3. díl - Jefferson Airplane, Joan Baez

Štítky: ,

Diskuse o článku Woodstock 1969: To nejlepší z YouTube, 1. díl



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku