Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

...a bude hůř - Neprávem zapomenutý český film

Národ miluje laskavé pohledy do minulosti. Klaní se mozaikám osudů z dob normalizace, směje se vtipným hláškám, vzpomíná na vše dobré, co nás ve zlatých časech reálného socialismu potkávalo. Filmy s tímto zaměřením pokořují divácké rekordy, tvůrci jsou uznale poplácáváni po ramenou. Obzvláště dokáží-li vykouzlit také pár dojemných scén.

Je smutným vysvědčením o kulturní úrovni občanů České republiky, že nejzdařilejší snímek odehrávající se za vlády soudruha Husáka, téměř nikdo nezná.

Film ...a bude hůř natočil s (většinou) neznámými herci v roce 2007 režisér Petr Nikolaev. Původně ani neměl jít do kin. Promítal se po hospodách a klubech. Až díky příznivému přijetí v tomto netradičním prostředí se dostal do širší distribuce.

Bohužel ve snímku absentovala smířlivost, kterou naše publikum vyžaduje. Navíc se nestřílelo, neprdělo, nehláškovalo, chyběly speciální efekty, ani modelky v pěkných hadrech nekorzovaly. Proto na film, který obdržel 2 české lvy a na 4 byl nominován, do kina zavítalo minimum diváků.

Aby náhodou nebylo plivání na ...a bude hůř málo, tak (mám-li správné informace) zatím nevyšel na DVD a nebyl vysílán žádnou celoplošnou televizí.

Nenechte se zmást prapodivným textem, který film doprovází na csfd.cz. Raději se podívejte na 2 ochutnávky z Youtube, snad Vás nalákají:





Kam dál?
Egon Bondy: Hovno

Štítky:

Diskuse o článku ...a bude hůř - Neprávem zapomenutý český film

Blogger DoktorWW:

Je to opravdu veliká škoda,že se na tento film tak brzo zapomělo a že ještě nevišel na DVD.Je to film ze života,když si vzpomenu na tu dobu,chce se mi zvracet.Je to velice autentický pohled na dobu mániček,která je již nenávratně ztracena.Televize,která film odvisílá,nebo společnost,která vydá DVD mi udělá nesmírnou radost.

DoktorWW

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku