Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Snaha potrestat Bátoru - Co vypovídá o českých politicích?

Mnoho ušlechtilých lidí bojuje za svobodu slova pro pravdoláskaře v totalitních zemích. Za svobodu slova pro pomateného úředníka Bátoru nebojuje nikdo. Vypovídá to hodně o české povaze. Pokud se nám nelíbí něčí názor, kašleme na jeho základní práva. Ovšem šíří-li myšlenky, s nimiž souhlasíme, rvali bychom se do roztrhání těla.

Odmyslíme-li obsah toho, co Bátora hlásá, a zaměříme se pouze na následky, které to pro něj má, musíme objektivně konstatovat, že je perzekuován.

Ve svém volném čase se vyjadřuje k dění v oblastech, které se absolutně netýkají výkonu jeho práce. Proto byl vyhozen z místa. Jen díky neústupnosti svého nadřízeného neskončil na dlažbě, ale zastává méně prestižní post.

Co snaha o Bátorovo potrestání vypovídá o našich politicích?

1) Naprosto nerespektují základní lidské právo na svobodu slova.

2) Vyžadují, aby úředníci drželi hubu a krok.

3) Nemají dostatek sebevědomí, proto se jich dotýká kafrání kdejakého nýmanda.

4) Zasahují do kompetencí jiných politiků bez ohledu na resorty.

5) Jsou ochotni se sáhodlouze dohadovat jako malé děti (či senilní staříci) o úplně nepodstatných maličkostech.

6) Místo poctivé práce pečlivě monitorují, co dělají jejich podřízení ve volném čase.

7) Mají potřebu vyjadřovat se ke kdejaké kravině, čímž dostávají do médií lidi, kteří tyto kraviny hlásají.

Nebo je všechno jinak

Ovšem také je zde varianta, že jsou naši volení zástupci mazanější, než by se mohlo při pohledu na jejich tupé obličeje zdát.

Třeba je celý kolotoč kolem Bátory jenom kouřovou clonou, aby se k lidem nedostaly důležité informace.

V parlamentu právě schvalují velké balíky tzv. reformních zákonů, státnímu rozpočtu se daří špatně, ekonomika kvůli škrtání zpomaluje...

Prostor a čas, který média poskytují úředníčkovi ministerstva školství, by totiž byl při jeho neexistenci věnován tomu, co v následujících letech poznáme na stavu svých peněženek.

Kam dál?
Zpravodajské servery o Ladislavu Bátorovi
Hříchy našich politiků

Štítky:

Diskuse o článku Snaha potrestat Bátoru - Co vypovídá o českých politicích?

Anonymous Anonymní:

Čím byl ve skutečnosti Listopad 1989 ?,
Dovršením Února 1948. Tehdy se uloupil majetek za biliony, avšak "revoluční" (nelegální) cestou. Tak si to soudruzi a jejich pohůnci jednoduše zlegalizovali pomocí jednorázové, účelové a umělé „strany modrého ptáka“ a „oranžového padělku“ namísto zničené ČSSD. "Lůze" rozdali kuponové knížky, několika přeživším restituentům vrátili převážně zničený majetek (s výjimkou předem ochočeného mouřenína Havla, tomu ho ještě opravili a pak odkoupili). Teď rafinovaně svádí všechno svinstvo na restituenty, disidenty, ekology, eurofily, zdecimované katolíky, (nikoli však na „spřátelené idioty“-voliče KSČM). A usilovně se cpou a ohánějí se "standardní parlamentní kleptokracií" (agenta a vlastizrádce Pružinského, která je podle něj „nejlepším možným řešením“).
Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly (TGM). Čtěte "Právní stát" na Seaplanet: http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-oban-nikoliv-koist-politik A dále čtěte „Demokracie jako náboženství“ Andrease Poppa na Seaplanet: http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/vzdlavani/330-andreas-popp-o-demokracii-novem-naboenstvi

 
Blogger Im.BeCy.L:

Tento komentář byl odstraněn autorem.

 
Blogger Im.BeCy.L:

Zajímavý pohled na tuto problematiku a v mnoha věcech nezbývá než smutně přitakávat. Na druhou stranu je tu jedna věc, ve které s vámi nesouhlasím. Svoboda slova pana Bátory nebyla poškozena. Svoje slova mohl říci. Bohužel svoboda slova znamená, nejen to že si můžete říkat skoro cokoli, ale také to, že je nutné se za to nést zodpovědnost. A to v mnoha případech může znamenat i jiné než slovní reakce.

 
Blogger Holden Caulfield:

Im.BecyL:

Dle této logiky bylo naprosto v pořádku, když se například po roce 1968 vyhazovali z práce lidé, kteří tvrdili, že by se měly odsunout vojska okupující ČSSR.

Občané také mohli tehdy "svobodně" projevit svůj názor.

 
Blogger Im.BeCy.L:

Jenže v 68 nešlo jen o vyhazov z práce. Následovaly další represe za stavění proti režimu. Vyslýchání, sledování, postihy zasahující celé rodiny a mnohdy i vězení nebo jiná kárná opatření. Tohle asi není vhodné srovnávat.

Na druhou stranu váš argument se dá použít i na obhajobu.

Pokud budete drze urážet vedoucího vedlejšího oddělení, jste přesvědčen, že to bude bez následků?

Ale svobodu slova máte. Pokud se to dá svobodou vůbec nazvat.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku