Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Internet – V zahraničí hybatel událostí, v ČR uspávadlo

Je pravděpodobné, že český Internet vyčerpal svůj revoluční potenciál sesazením Jiřího Paroubka. Jinak si lze těžko vysvětlit, proč v zahraničí síť sítí hýbe celou společností a u nás je krom pracovních záležitostí využívána pouze jako univerzální informační nástroj, který zabaví, otupí, ale nikdy lidi nestmelí.

Arabské revoluce = nečekaná vítězství USA

Myslím, že ani ti největší obdivovatelé USA nedoufali, že válka o ropu proti arabákům bude nečekaně vítězná spíše na frontách (téměř) mírových než na těch čistě válečných.

Troška zákulisní podpory tajných služeb, objektivní nespokojenost obyvatelstva, do toho šikovně podchycený Internet a máte nádherné podhoubí pro státní převrat.

Neberte má slova negativně. USA jsou dobrým pánem, všude kde to mají dlouhodobě pod palcem, se dá celkem pohodově přežívat.

Faktem zůstává, že je Internet americkým vojenským projektem, který byl uvolněn pro civilní účely a Američané ho také stále spravují.

Naštvání lidí (nejen) v USA roste

Poslední dobou je Internet zlobivým dítětem. Pomáhá rozšiřovat iniciativy, které nejsou příliš nakloněny průmyslovo-vojensko-zábavnímu komplexu.

Namátkou třeba dnešní článek Akcí "Okupujte Wall Street" žije celá Amerika na Ihned.cz:
Protestní akce s názvem "Okupujte Wall Street" se v USA dostala do středu pozornosti. Akce s názvem "Okupujte Wall Street", která upozorňuje na sociální nerovnost a "nenasytnost" velkých firem, se definitivně stává jedním z hlavních politických témat v USA. Demonstrace se rozšířily již do 45 států USA. Jen v Los Angeles o víkendu protestovalo několik tisíc lidí a asi šest set z nich přespávalo přes noc ve stanech.

U nás smrádek a pořád ještě teplíčko

Není problém vyzobat si z Internetu ty nejdůležitější informace. Není problém se s jinými propojit.

Ovšem Česká republika je zemí, kde lidé sahají k nějaké společné aktivitě proti mocipánům, až když se ví, kdo vyhraje.

To se zatím na 100% neví. Tak si užíváme to své teplíčko, které brzy celému euroamerickému prostoru skončí. Na Internetu čteme bulvár, plkáme o ničem, stahujeme stupidní filmy a seriály. A jakmile to v zahraničí vybojují, přidáme se na tu správnou stranu.

Já jen doufám, že nic horšího než tupá verbež, která vládne teď, nemůže v českém ani globálním kontextu přijít. Hlavně už žádní manekýni školení PR agenturami, zamindrákovaní šprti, chamtiví lakomci, namyšlená prasata ani ideologicky pevní křupani. Nečekám zázrak. Stačili by mi politici alespoň tak kvalitní, jako bývala u nás trojice Klaus, Zeman, Lux.

Kam dál?
VÍME, jak EU a USA vybruslí z dluhové pasti

Štítky:

Diskuse o článku Internet – V zahraničí hybatel událostí, v ČR uspávadlo



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku