Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Pardubická karta po skončení platnosti - Co dál?

Přítelkyně se dozvěděla v trolejbusu nemilou novinku. Platnost její Pardubické karty skončila. Možnosti dalšího postupu, které jí byly nabídnuty na kontaktním místě Dopravního podniku města Pardubic (DPMP), se nám nepozdávaly. Proto jsem se obrátil s otázkami ohledně této záležitosti přímo na ředitele DPMP pana Ing. Tomáše Pelikána.

Můj mail

Vážený pane řediteli,

dle informace paní u okýnka na hlavním nádraží je třeba po skončení platnosti Pardubické karty zaplatit 170,- Kč + 20,- Kč za převod peněz ze staré karty na novou. Na Internetu se mi nepodařilo informaci potvrdit, ve Vašem ceníku nejsou tyto částky zmíněny. Kolik je třeba opravdu zaplatit?

Na kartě není vytištěna doba platnosti. Je to dle Vašeho názoru v pořádku? Upozornění pro cestující naznačuje ("Proto si zavčas pohlídejte konec platnosti karty, aby se vám ve voze nestalo, že pojedete bez zaplacené jízdenky na kartě"), že velmi dobře víte o zatajení doby platnosti při prodeji karty před 5 lety. Neargumentujte prosím uvedením této doby v elektronické podobě, v nějakých sáhodlouhých podmínkách užívání či jinde, kam se běžný člověk nikdy nepodívá.

Snížíte kvůli podivnému přístupu zmiňovanému v předchozím odstavci poplatky na nulu?
(kráceno)

Odpověď ředitele DPMP

Dobrý den,

z Vaší zprávy jsem nevyčetl, jaký typ karty užíváte, jestli přenosnou či nepřenosnou. Předpokládejme, že máte kartu přenosnou (poznámka autora: pan ředitel předpokládá správně), kde lze prodloužit platnost této karty.

Tato služba je funkční od 24.10., takže jestli jste byl na předprodeji před tímto datem, tak vám paní nabídla zakoupení nové karty přenosné za Kč 170,- nebo vydání nové karty nepřenosné za Kč 20,- s tím, že přenosná pak bude vrácena na předprodej. Vzhledem k tomu, že se nám podařilo zajistit způsob, jak začít karty prodlužovat i u typu přenosných, můžete si zajít na předprodej a kartu si zdarma nechat prodloužit.

Co se týká vašeho dalšího dotazu, tak platnost karty skutečně nelze vytisknout na kartu samotnou, protože karty se odebírají od dodavatele ve více kusech najednou a nelze to technicky nijak vyřešit (prodávají se pak postupně v čase a datum by byl nepravdivý), především u karet nepřenosných. Platnost karty máte na dokladech a také vám ji sdělí na předprodeji . My své zákazníky informujeme, jaká může nastat situace s ukončením platnost karet a dále je to na každém, aby si prodloužení zajistil sám. Možností, jak si zjistit konec platnosti karty je dost. U přenosných karet je to samozřejmě omezené, ale pokud jste se rozhodl tento typ používat, tak je to i s omezenými výhodami, které se k tomu vztahují.

Každému proto doporučujeme raději volit kartu nepřenosnou, kde si z pohodlí domova můžete zjistit platnost karty přes internet a s tím spojené další služby.
(kráceno)

Kam dál?
Jak dělí IDS JMK tržby za jízdné mezi jednotlivé dopravce

Štítky:

Diskuse o článku Pardubická karta po skončení platnosti - Co dál?

Blogger cestující:

Stalo se mě to samé včera v autobusu. Hlášení na terminálu, že vypršela platnost mojí karty. Byl jsem nemile překvapen, že jsem se o této skutečnosti nedozvěděl s předstihem. Mám nepřenosnou kartu (na jméno). Na kartě jsou peníze a terminál v autobusu mě stejně neumožní zakoupit si jízdu. Vzhledem k tomu, že v oboru čipových karet pracuji, vím, že platnost karty je jen "zadané datum v systému", které se dá volitelně nastavit. Je s podivem, že provozovatel tohoto systému takto zákazníky trápí a neoznámí cestujícímu po přiložení karty, že platnost jeho karty za nějaký čas skončí (s nutností potvrzení cestujícím, tak aby to cestující nepřehlédl). DP by se měl s dodavatelem systému nad tímto problémem zamyslet a zjednat nápravu.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku