Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Vrbětice: Jak to (asi) bylo

Aby toho nebylo málo, když nás média oblažují jobovkami o koronaviru, ještě přibyly zprávy o útoku zvlčilých ruských teroristů. 

Po spoustě let od události přišel zázračný objev našich hrdinných zpravodajců. 

Nalijme si čistého vína. 

Na každý keř v parku míří kamery kontrolující, zda tam někdo nemočí či nesouloží. 

A my se dozvídáme, že není jisté, zda se jisté osoby pohybovaly v muničním skladu a zda tam tropily rutiku. 

Tohle ať říkají zvířeti žeroucímu seno. 

Daleko pravděpodobnější variantou je, že už tehdá se vědělo, co a jak. 

Byla informována místa nejvyšší, které ovšem dospěly k rozhodnutí kvůli světového míru a klidu na práci vše ututlat. 

Uplynula spousta vody. 

A naši udatní spojenci v rámci globálních hrátek pohrozili, že buď s tím vyjdeme na světlo my nebo to udělají oni a my budeme za echt idioty. 

Inu, nezbylo než prásknout do koní. Slavnostně jsme tudíž vybalili velký objev. 

Ovšem pak bylo potřeba zařadit zpátečku. 

Byznysové vazby okruhu lidí kolem prezidenta a premiéra zavelely k ústupu. 

Narušení vztahů a bu bu bu lze přežít. Hospodářské sankce a embargo na konkrétní produkty, to už je jiný level. 

Teď se třepou ti, co byli tehdá informováni, aby se to neprovalilo. 

Putinovi je vše fuk. Zastavit ho může jen smrt.

Štítky:

Diskuse o článku Vrbětice: Jak to (asi) bylo

Anonymous Anonymní:

Jadro uvahy neni spatne, ale zavery nejsou domyslene.

Tehdejsi informace o dvou vybusich a tehdejsi reakce premiera a prezidenta kratce po udalosti same neodpovidaji soucasne oficialni verzi, ale nedavaji velky smysl ani z hlediska vasi uvahy.

Pokud uvazujeme ze oficielni mista nerikaji pravdu o odhaleni cele kauzy, pak je na miste se take zamyslet:
1. jak vime, kde takove lzi konci
2. pokud bylo nacasovani odhaleni vyprovokovane cizi moci, co vedlo ke spusteni v dany cas

Ad 1) to co se casto prezentuje jako zjevne, pri blizsim zamysleni jiste vubec neni - napriklad ani sama pritomnost cizich agentu primo "na miste" by v zasade nebyla primym dukazem jejich viny - napr. by bylo stejne tak mozne, ze jejich cinnost byla ciste zpravodajska ve smyslu snahy ziskani informaci o nelegalnim obchodu se zbranemi (zakazane naslapne protipechotni miny v CR a vyvoz potencialne na Ukrajinu nebo do Syrie, oboji toho casu pod embargem). Pokud nevime o jinych dukazech, meli bychom uvazovat i o verzi, kdy pripadna pritomnost ruskych agentu nebyla s vybuchem spojena, ale bylo ji jen nasledne vhodne vyuzito pri nejake spionazni hre. Dle meho nazoru RF mela prostredky pripadny problem s nasimi zbranemi resit snaze a levneji jinymi prostredky nez nejakymi agenty 007 a vyhazovani municnich skladu ve statu NATO do povetri.

Ad 2) neni zajimave, ze cela kauza byla vynesena na svetlo v okamziku kdy nasi kolegove z NATO svym "cvicenim" harasili zbranemi u hranic s RF a ve zpravodajskych relacich v USA behali soty temer jako by kazdym okamzikem mela vypuknout "obranna valka"? Kdy se kratce predtim zdalo, ze CR by se s RF mohlo sblizovat, protoze zajimave pro nas vypadal jak Sputnik V, tak modernizace JE?

Pokud by skutecne presvedcive dukazy o ruskem zapojeni byli, jako clen NATO jsme je mohly ukazat spojencum a dle smlouvy by tim padem slo o vojensky utok na vsechny staty NATO... Mozna by i tak do toho kvuli nam nikdo vic stourat nechtel, ovsem z extremne chabe reakce nasich spojencu se mi zda byt zjevne, co jsme asi byli schopni ukazat...

Vyvozujete, ze jakesi nase zajmove ekonomicke kruhy to vyhrali tim, ze jsme nevyhlasily "embargo a sankce". Informujte se ale o tom, kteri z nasich spojencu jak ta embarga a sankce vuci RF opravdu realne provozuji (z NATO napr. Nemecko a Turecko). Pravda je, nas obchod s RF byl uz pred touto kauzou na mizerne urovni hlavne proto, ze ty vztahy sami narusujeme ve snaze byt papeztejsi nez papez.

V roce 2021 mame postoj ktery by byl pochopitelny snad v roce 1969, tzn. nahlizime na to pul stoleti starou optikou.

Dle meho nazoru je to cele jinak nez je oficialni verze a sehravame roli uzitecnych idiotu jinym statum, jedname v zajmu jinych, ne ve vlastnim.

I pokud by ale oficielni verze byla spravna, pak vypovida o tom, ze se na nasem uzemi nedovolene kseftuje se zbranemi, prechovavaji se zde zakazane zbrane, navic s mizernym zabezpecenim a nulovou kontrolou a dale, ze sem kdejaky parek agentu-turistu muze prijet a vyhodit do povetri co se mu zachce. V takovem pripade bychom si v prvnim rade meli udelat poradek ve vlastnim state, a ne jako ratlik stekat na ruskeho medveda a tvarit se pritom jaci jsme machri, ze jsme vec dovedly k vzajemne paralyzaci diplomatickych zboru.

 
Anonymous Anonymní:

Vztah BIS k CIA je vztahem určité podřízenosti (jako byl vztah STB ke KGB). Někdy mohou i spolupracovat. Většinou, když se to hodí tomu silnějšímu partnerovi.
Načasování kauzy Vrbětice vzhledem k plánovanému konfliktu na Ukrajině je zřejmé. Tento konflikt očekávali obě strany konfliktu (RF, USA).
Důležité není, kdo nebo co výbuchy ve Vrběticích způsobilo, ale jejich důsledek. Materiální je ten, že ČR byl omezena možnost dodávat na Ukrajinu munici(zbraně). Propagandistický je ten, že
ČR byla vehnána do budoucího konfliktu na Ukrajině na straně USA a NATO (hlavně proti RF).

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku