Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Trefně protivládně - výběr z diskusí na Internetu

Vláda lakomců pokračuje v šílené reformní jízdě. Slibované snižování daní a pokles nezaměstnanosti nepřichází, místo toho se neúnavně hledají další cesty, jak obyčejné lidi odrbat o peníze. Proti navrhované koncepci důchodové reformy brojí prezident republiky, odborové svazy i svazy zaměstnavatelů, ekonomičtí experti (nejen z NERVu), mezinárodní instituce, neziskové organizace, zdravotní pojišťovny, pravicová i levicová média... Marně. Stoosmnáctičlennou hlasovací mašinu by zastavil snad jen konec světa.

Zvýšení DPH má přihrát státu 58 miliard korun ročně. Krom občanů této země zde není nikdo, z jehož kapes by ty peníze mohly jít. Výpočet pro blbé: Máme cca 10 milionů obyvatel, průměrně člověk zaplatí navíc 5 800,- ročně, tatínek s maminkou a dvěma caparty 23 200,- Kč.

Tyto prostředky by mohly podpořit díky zahraničnímu růstu zlehka pookřávající ekonomiku a podílet se na vytvoření desítek tisíc pracovních míst. To by se ovšem musely utratit za výrobky a služby, nikoli skončit v nenasytném chřtánu státu.

Naneštěstí pro Českou republiku chybí v současném kabinetu jedinec natolik nesympatický, aby se proti němu obrátila veškerá zlost. Schází někdo hnusný a mastný jako Paroubek, kdo by spojil odpůrce změn.

Končím se svou lamentací. Mnoho nespokojenců má ostřejší jazyk než já. Vybral jsem pro Vás z diskusí na Internetu (hlas lidu, hlas boží) ty nejtrefnější protivládní příspěvky. Pošušnějte si :)

"Já to těm mladým přeju! Mlčí jak ovce, dobře jim tak. Na Facebooku se svolávají kvůli každé pitomině, ale tohle nesmyslné zdražování jim nevadí, tak ať si to zaplatí. Dobře jim tak!!!"
Zdroj: Momoko na Idnes.cz

"Monarcha má bobky. Tuší nezdar a tak si otvírá zadní vrátka. Nebo se již chystá do politiky a chce reformovat sám? V každém případě je mnoho lidí přeštastno, že jim vyzradil to, co už dávno vědí. Že totiž tzv. reforma penzí je jen kouřová clona pro další megazlodějinu. Proto tolik nejasností, zádrhelů, neprůhlednosti. Ono totiž nelze říct chceme vás okrást a máme to vymyšlené takto. Proto se mlží, reformuje, analyzuje, modifikuje, dohaduje napříč zlodějským spektrem. I senilní Klaus si toho všiml a musel s pravdou ven."
Kráceno, zdroj: Kája na Ihned.cz

"Spěch je pro darebáky nutný. Zvláště nabízejí-li zajíce v pytli. Když Vám vlezou zloději do bytu, taky spěchají. Když chtějí prodejci důchodce nachytat na předražené zboží, tak je taky nutí rychle podepsat smlouvu a koupit."
Kráceno, zdroj: Alžběta na Ihned.cz

"Důchodová reforma je podvod století. S důchodem od soukromých penzijních fondů se předem rozlučte. Naspořenou částku zničí buď:
- inflace (tutovka - v nejlepším případě dostanete 70% reálně naspořené částky),
- bude rozkradena (kolik fondů bylo vytunelováno v 90. letech),
- bude zestátněna (právě se stalo v Maďarsku, o omezení uvažuje Polsko),
- finanční krize (v roce 2008 málem zkolaboval celý finanční systém),
- další nečekané události, které jsou v horizontu 40 let pravděpodobné, jako je válka, revoluce, měnová reforma, úbytek ropy, státní bankrot apod."
Kráceno, zdroj: Franta na Aktualne.cz

"Do ulic!"
Zdroj: Patrik Rubeš na Novinky.cz

Štítky: ,

Diskuse o článku Trefně protivládně - výběr z diskusí na Internetu



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku