Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Zateplení domu a plastová okna: Co před Vámi jinde tají

Stejně jako dříve bylo nezbytné pro to, aby člověk nepůsobil jako úplný looser, vlastnit céčka, šusťák a nábytkovou stěnu, dnes je totálně out ten, kdo nezatepluje. Zateplovací mánie má velmi slušnou mediální podporu, své při propagaci udělala zatím nepříliš vydařená státní akce "Zelená úsporám".

Co obnáší zateplení domu a instalace plastových oken


Zateplování je drahá sranda. Majitelka našeho 2+1 ve starém panelákovém domě za to vyplázne přes 200 000,-.

Celý proces je neobyčejně zdlouhavý a otravný. U nás začali v říjnu minulého roku, dokončení je plánováno na duben roku letošního. A to nežijeme v žádném obřím činžáku, máme 3 patra bez výtahu.

Práce probíhají velmi vlažným tempem, maká se také přes celou zimu. Po baráku se motají 2-3 dělníci, jejich nedostatečný počet je hlavní příčinou průtahů.

Na chodbách vládne naprosto neskutečný bordel, fasáda je obestavěna lešením (řemeslníci nám již řadu měsíců čučí z pár centimetrů přímo do oken), venku stojí palety s materiálem a poletuje mračno kousků polystyrenu.

Aby provádějící firma dala všem jasně najevo, že nezahálí, dělají její zaměstnanci ty nejhlučnější úkony vždy, než odejdou obyvatelé do práce a až se vrátí. Vrtání, při kterém vibruje celá budova, nás často romanticky probouzí (i o víkendech) již kolem 7:00.

Vlhkost a plísně - O tom se v reklamách nedozvíte


Ačkoli celý proces ještě není u konce, instalace plastových oken zapříčinila výrazný růst vlhkosti v bytě a objevení plísní.

S tímto se potýká řada majitelů zateplených nemovitostí. Dle mého názoru je příčinou použití nevhodných technologií. Místo aby zateplení fungovalo jako spací pytel, působí jako pytel igelitový a vytváří z Vašeho domu či bytu neprodyšně uzavřený prostor.

"Experti" z firem, které rejžují na zateplování, mají jednoduché řešení, pomůže větrání. Ideálem je údajně 5x za den po 10 minutách. Mám na ně tyto otázky:

1) Kolik z usysleného tepla v těchto mrazech vyletí oknem?
2) Jak zajistit větrání, chodí-li člověk do práce?
3) Jak zajistit větrání, má-li rodina malé dítě?
4) Jak zajistit, aby byla po většinu dne v bytě stabilní teplota?

Co dělat, nejste-li se zateplením spokojeni

Nenechte se uchlácholit. Skutečně není normální vyhodit skoro čtvrt milionu a pak žít v odéru Sava proti plísním nebo v permanentním průvanu. Tvrdě a drsně reklamujte.

Kam dál?
Jak jsme si nepronajali byt ve Vyškově

Štítky: ,

Diskuse o článku Zateplení domu a plastová okna: Co před Vámi jinde tají

Anonymous Anonymní:

Dobrý den! Škoda že u článku není datum. Kde je něco o plastových oknech?. U starých domů má být pod polystyrénem mikroventilace= desky se přidělávají na nahozené pásy a odspoda až nahoru zdivo větrá. Je to podobné jako když si vezmu na sebe kabát, ten mne chrání před větrem a deštěm, ale tělíčko větrá u krku a rukávy. Ekim

 
Blogger Holden Caulfield:

Ekim:

Datum je pod každým článkem vedle nicku autora.

 
Anonymous Okna:

Nuž, tak to je, keď sa uprednostňujú lacné stavebné materiály, okná z Poľska a podobne.
My sme si poriadne vopred overili, či bude po inštalácii okien všetko v poriadku, lebo dlho sme riešili problémy s plesňami a ako hovoríte, nie je to nič moc. Našťastie sa teraz u nás opäť žije ako "u ľudí" :)

 
Anonymous Karolín:

Ta cena je přesně za co? Pokud dostanete podobnou nabídku, vždy chtějte rozbor ceny. Nenašel byste ho někde? Někde určitě bude

 
Blogger Holden Caulfield:

Karolín:
Cena zahrnovala plastová okna a zateplení. Pokud je člověk v nájmu panelákového bytu, podrobnosti řeší majitel.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku