Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Co všechno je špinavější než záchodové prkénko

Ekonomika je na dně. Politická kultura je na dně. Česká fotbalová reprezentace je na dně. Proto i já zamířím úrovní tohoto článku směrem ke dnu.

Aby bylo zřejmé, že níže již klesnout nelze, zdržím se psaní a použiji citace z našich zpravodajských serverů, které se porovnáváním čistoty záchodového prkénka s jinými předměty obšírně zaobírají.

Mobil je špinavější než záchodové prkénko

Idnes.cz, 25. 1. 2007:
Bakteriím svědčí vysoké teploty a mobilní telefon je tak perfektní pro množení těchto primitivních organismů z důvodu jeho uchovávání v teplém prostředí kapsy, batohu či manažerského kufříku.
Celý text

Klávesnice je špinavější než záchodové prkénko


Aktualne.cz, 4. 5. 2008:
Studie zkoumající vzorky z 33 klávesnic v nich objevila širokou škálu mikroorganismů, včetně bakterií E(scherichia) coli a S(taphylococcus) aureus, které mohou způsobit infekce. Vědci pro srovnání odebrali vzorky ze záchodového prkénka v jedné kanceláři. Jedna z klávesnic byla pětkrát špinavější, limity na obsah bakterií překročila víc než 150krát.
Celý text

Tlačítka u výtahů jsou špinavější než záchodové prkénko

Novinky.cz, 24. 9. 2010:
Vědci zjistili, že na typickém výtahovém tlačítku je téměř čtyřicetkrát více choroboplodných zárodků než na prkénku veřejných záchodů. Studie byla prováděna v hotelích, restauracích, bankách, kancelářích a na letištích. Na jediném čtverečním centimetru tlačítka výtahu se našlo v průměru 313 nejrůznějších skupin bakterií, zatímco na toaletním prkénku to bylo pouze osm.
Celý text

Bankomaty (měkkoty) jsou stejně špinavé jako záchodové prkénko

Tn.cz, 13. 1. 2011:
Tlačítka bankomatů jsou podle průzkumu britských vědců stejně špinavá jako například záchodové prkénko na veřejných toaletách. Vědci ve Velké Británii odebrali vzorky z tlačítek bankomatů a porovnali je se vzorky odebranými na prkénkách veřejných toalet. Kultury, které odebrali, nechali přes noc růst. Po srovnání obou vzorků se ukázalo, že tlačítka bankomatů obsahují podobné množství bacilů.
Celý text

Závěrem se nabízí otázka: Je něco čistější než záchodové prkénko?

Kam dál?
Egon Bondy: Hovno

Štítky:

Diskuse o článku Co všechno je špinavější než záchodové prkénko

Anonymous Wu:

Geniální nápad a skvělá rešerše, opravdu mě to pobavilo :).

 
Anonymous JazzBoss:

Parádní článek.

 
Anonymous apin:

... a z toho vyplývá, že je lepší mít turecký záchod :)

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku