Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Bazény, Google a Seznam: Náš SEO experiment

Ještě než začala letní vedra, napsal +JA+ článek o svých zkušenostech se zahradními bazény. Je to takový pro stránky Zrcadlo.blogspot.com netypický text, zmiňují se různé výrobky, ceny, rady.

Experiment

Na trhu bazénů s příslušenstvím je tvrdá konkurence. Inu napadlo nás, že uděláme malinký SEO experiment a vyzkoušíme se pomocí vhodně zvoleného nadpisu porvat o přízeň Googlu a Seznamu se stránkami, které touto problematikou žijí roky. Do nadpisu jsme dali 3 klíčové fráze: "Jak vybrat bazén, údržba bazénů, bazénová chemie".

Cílem experimentu bylo zjistit, zda má Zrcadlo.blogspot.com samo o sobě takovou sílu, že dokáže dostat na přední místo ve vyhledávačích bez externí podpory i článek, který nemá se zaměřením tohoto webu nic společného. Slovo "bazén" se v našich předchozích textech vyskytuje jednou. Na článek nemíří žádné jiné odkazy, než od nás (jen linky automaticky generované v levém menu + ten zmíněný tady).

Výsledek

Moc velkou šanci na úspěch jsem neviděl. O to příjemnější překvapení mě čekalo. Přestože nemáme za sebou ještě ani půlku prázdnin, článek již brzy navštíví z vyhledávačů čtyřstý čtenář.

Rozložení dle vyhledávačů
Výsledky článku o bazénech na Googlu a Seznamu

Pokud se divíte, proč vládne Google, nevím. Ale je to tak u celých stránek Zrcadlo.blogspot.com. Zahraničních návštěvníků máme zanedbatelné minimum, Seznam je v ČR vyhledávací jedničkou a indexuje aktuálně víc z obsahu než Google. Třeba je náš náhled málo sexy, třeba je naše description lepší než seznamácká.

Dle Nástrojů pro webmastery jsme na titulce Googlu u těchto slovních spojení: bazén údržba, jak vybrat bazén, bazén s konstrukcí, bazénové savo, bazény údržba, bazénová chemia (po slovensky). Těsně pod piedestalem se nachází například údržba bazénů a jak zalepit bazén.

Po zadání jakých frází přišlo z obou vyhledávačů nejvíce lidí? Údržba bazénů, jak vybrat bazén, jaký bazén.

Poučení

Soudruzi, kteří se zabývají on-line prodejem bazénů s příslušenstvím, zřejmě dělají někde chybu, když místo do jejich dlouhodobě optimalizovaných shopů a podpůrných webů chodí návštěvníci k nám.

Publikujete-li články, nejlepší pro Google i Seznam jsou originální a kvalitní texty na webu s dobrou pověstí (její vybudování nějakou dobu trvá) + dodržování všeobecně známých zásad pro SEO. Pak stačí jen vhodně zvolený nadpis, meta tagy, případné vytučnění. Úspěch zaručen :)

Štítky:

Diskuse o článku Bazény, Google a Seznam: Náš SEO experiment

Blogger Unknown:

Pokud se divíte, proč vládne Google, nevím.

Protože o příspěvcích na svých webech ví ihned. Napsal jsem jednou jakýsi blogpost s určitým klíčovým slovem a vydal jsem ho. Vzápětí jsem si ještě chtěl ověřit, jaké jsou výsledky a jestli mám šanci se mezi ně dostat.

Byl jsem na čtvrté pozici.

 
Blogger Holden Caulfield:

Plastique:

O tom vím. Ale co delší časový horizont?

 
Anonymous Anonymní:

Plastique, o personalizovaných výsledcích u Google jsi již určitě slyšel. Tolik jen k té 4. pozici, moje weby taky bývají často na předních pozicích, ale jen na mém kompu, bohužel :)

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku