Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Tipy na čtení: 3 blogy o cestování

Vždycky jsem měl rád cestopisy. Ne takové ty umělohmotné, kde kameraman natočí záběry a české celebrity za patřičný bakšiš namluví ve studiu rádobyvtipný komentář, ale zážitky z cest od lidí, kteří pobývali v zahraničí delší dobu a poznali, jak to tam chodí.

Dokud se časopis Reflex nestal bulvárním plátkem, byl jsem jeho odběratelem a měl jsem rád rubriku Na vandru. O mnohdy velmi exotických zemích se tam člověk dočetl, co nelze najít v žádném průvodci.

Zajímavé je, že čím větší pohodu, radost a upřímnost místních obyvatel cestovatelé popisovali, tím větší byla v dané zemi bída. Chladní Britové, akurátní Němci a k přizabití prolhaní Američané holt produkují (stejně jako Češi) hodnoty. Proto nejsou tak usměvaví a štastní, proto jsou vystresovaní. Za odměnu neumírají hlady.

Reflex se stal jako celek nečitelným, začal jsem tedy brousit po Netu. Našel jsem spousty cestovatelských blogů. Některé z nich jsou natolik kvalitní, že by si zasloužily i tištěné vydání.

Tomasjana.blogspot.com

Ahoj, 25. září 2010 letíme společně s Jáňou do Afriky, konkrétně do Ugandy. Budeme tam nejspíš do konce května 2011 a tak jsme se rozhodli, že se o své zážitky s Vámi společně podělíme.

Takto uvádí svůj blog samotní autoři. Bydlí a pracují v česko-ugandské nemocnici, která vyrostla v městečku Buikwe. Z jejich dobrodružství mě zaujala například návštěva restaurace.

Freefoxworld.blogspot.com

Vypočítávat, kde Petr Liška byl, by bylo o hodně náročnější než vypsat, kde nebyl. Navštívil 43 zemí (snad jsem žádnou nezapomněl) na 4 kontinentech a momentálně se potuluje po Jižní Americe.

Nové články zveřejňuje poměrně často již od roku 2006, blog obsahuje spoustu krásných fotografií, navíc je propojen s rozsáhlými fotogaleriemi na Facebooku. Na českém Internetu se jedná co do rozsahu a kvality o naprosto unikátní projekt.

Beret.cz

Petr Kotek píše povídání o tom, jak se studuje, pracuje, cestuje a žije v Austrálii. Australská příroda, kterou přibližuje prostřednictvím popisu svých výletů, je fascinující.

V aktuálním článku ze 2. listopadu se věnuje hledání zaměstnání a prvním krůčkům v nové práci. V pátek je ve firmě zvykem, že se v kanceláři popíjí. Pivo, bílé víno nebo červené víno. A k tomu ještě brambůrky. Kolegové hrávají fotbálek v zasedačce, ale ten moc nemusím. Občas se ještě zajde po práci naproti do restaurace, kde za nás dokonce platí útratu. Teď ve čtvrtek navíc ještě jdeme s firmou na bowling. Dovedete si představit českého podnikatele, který by si takto odtrhával od huby a dělal radost svým zaměstnancům?

Kam dál?
Tipy na čtení: Yoram Yovell, Irvin Yalom a Alberto Moravia

Štítky: , ,

Diskuse o článku Tipy na čtení: 3 blogy o cestování

Blogger Petr Kotek:

Jsem rád, že můj blog zaujal a za uvedení odkazu. Díky!

Petr

 
Anonymous radim:

Je to ani ne rok, co jsme hodně cestovali. Trochu mě mrzí, že jsme už upíchnutí zpět v ČR, i když tady to taky není špatné. Díky za tipy na blogy.

 
Blogger Unknown:

Díky za tipy na zajímavé blogy.. to se hodí...:)
Aspoň mohu čerpat isnspiraci..
vaseadriana.blodspot.cz

 
Anonymous Ondřej Machart:

Blog Petra Kotka je super! Taky bychom rádi s přítelkyní navštívili Austrálii nebo NZ. Zatím jsme projeli Kostariku, Indonésii a Floridu. Díky za tipy a jestli to nebude vadit, doporučím i náš blog, kam své zážitky zapisujeme (www.vecernicci.cz).

Večerníčci Ivet a Ondra

 
Anonymous Anonymní:

Díky za skvělé tipy! Dalším zajímavým blogem nebo spíš cestovatelským magazínem, , který stojí určitě za povšimnutí je např. ŽivotNaCestách.cz

 
Anonymous Anonymní:

Bezva blog, díky! Taky ráda cestuji ... jedno velký cestování mám za sebou. ráda na to vzpomínám. teď zrovna třídím nějaké fotky. budu ráda, když se kouknete: http://obrazkyokolome.9e.cz

 
Anonymous Anonymní:

koukněte taky když budete mít čas sem https://www.radicestujeme.eu

 
Blogger Politik:

Tipy jsou super.

Pokud chcete, aby váš blog začal i něco vydělávat, pak můžete zkusit spolupráci s námi :)

http://czech-us.cz/onas/stante-se-affiliate-partnerem/

 
Anonymous Anonymní:

http://blondiesontheroad.blogspot.cz/

 
Blogger michal:

Blogů o cestování je spousta, akorát se toho většina nedá číst, protože to není objektivní. I proto mám radši klasické cestopisy, než fanouškovské hýkání někoho, kdo poprvé vyjel na Slovensko a požaduje se za cestovale. Osobně mám na tipy stejně nejradši moji cestovní pojišťovnu, která je v tomhle hodně komunikativní a sdílná a třeba přes Covid se s ní cestovalo naprosto parádně. :) Vždycky aktuální a především ověřené informace. :)

 
Blogger polaskovaval:

Musím souhlasit, takový cestovatelský blog může být skvělý zdroj inspirace, pokud člověk neví kam například vyrazit na dovolenou. Jestli můžu mít taky tip na jeden, tak já třeba hrozně ráda čtu zápisky na https://hanadiary.cz/ Píše ho slečna, která momentálně žije na Bali a má tam i několik dobrých tipů pro ty, kteří by se tam třeba také rádi vydali.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku