Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Karel Gott v proměnách času: Zůstal svůj? (video z YouTube)

I když nejsem Mistrova cílová skupina a nemohu tudíž nikdy docenit jeho genialitu, respektuji Karla Gotta jako nejvýznamnější osobnost české populární hudby všech dob. Mazaně proplul veškerými dějinnými zvraty, obratně se vyhnul všem nebezpečím a sám před sebou je čistý. Věří totiž, že světu vládnou ilumináti (tajemná spiklenecká organizace), proto je jedno, zda to tady kormidlují komáři, fašouni či demokrati.

Mnoho lidí se domnívá, že je Karel Gott mdlé inteligence. Já si to nikdy nemyslel. A od té doby, kdy se oženil, mám jasno. Užíval si, co to šlo, ale nepřepálil to. Dokud byl ještě +- funkční, pořídil si manželku, která se v něm vidí a později se o něj postará.

Zůstal Mistr svůj?

K vytvoření tohoto článku mě inspirovalo víkendové posezení u vína na chalupě. Na Retro music television se totiž objevil i Karel Gott se svou písní Zůstanu svůj, kde zpívá ...zůstanu svůj, ať různé vládly styly, zůstanu svůj, mé písně nešidily...


Podívejme se na 4 písně ze 4 dekád. Tvorbu po roce 2000 taktně přejděme mlčením. Rozhodnutí, zda Karel Gott zůstal či nezůstal svůj, nechávám na Vás. Pro zajímavost doporučuji se občas juknout i na doprovodné muzikanty a herečky ve videoklipech, stojí za to :)

60. léta: Zdvořilý Woody (textově nepřekonatelné)


70. léta: Mistrál (nestárnoucí vypalovačka)


80. léta: Půlnoc v motelu Stop (Mistr pod vlivem Depeche Mode)


90. léta: Když muž se ženou snídá (poslední velký hit)


Kam dál?
Karel Gott a Honza Nedvěd: Kdo je lepší balič?

Štítky: ,

Diskuse o článku Karel Gott v proměnách času: Zůstal svůj? (video z YouTube)



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku