Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Quo vadis, česká politiko?

Senátní volby 2008Fakt čumím. Po naprostém vítězství ČSSD v krajských volbách jsem byla zajedno s těmi komentátory, kteří říkali, že se to stalo jen proto, že si lidé nedovedli představit rozsah toho, co páchají. V představě o tom, co přinese druhé kolo senátních voleb mi bylo mi sociálních demokratů až trochu líto, neb jsem si říkala, že pravičáci zmobilizují síly a překvapí. Zvlášť když se do toho ještě s vypětím všech sil vložil náš ze zásady nestranný prezident Klaus. Nastala ovšem chyba lávky a levice slaví další superúspěch. Čeho je to dokladem? Lidé bdí. A stejně jako na začátku 90. let, ani dnes zde není vůle stát se antisociálním státem, který se o své občany nezajímá. Tohle prostě lidé nechtějí, což je fajn, neb já to taky nechci.

Fakt tleskám. Tleskám kampani a agentuře, která ji připravila. Tleskám Jirkovi, že se protentokrát dovedl držet zpátky a nevypustil do médií moc závadných výroků, které by mohly někomu vadit. Tleskám voličům, že se konečně rozhodli dát této příšerné vládě najevo, co je zač. Je příjemné vědět, že ač má český člověk hroší kůži, všechno si líbit nenechá. Neuvěřitelná arogance této vlády už totiž byla moc i na něj.

A fakt jsem zvědavá. Opravdu mě zajímá, jak socdemáci se získanými posty naloží. Jestli jsou aspoň trochu chytří, mohl by se mít obyčejný český člověk zas chvíli o trochu líp, neb kde budou moct, tam zabrání jeho oškubání, aby měli s čím jít do dalších parlamentních voleb. Jestli se ale místo dynamické síly, jakou se teď prezentují, stanou smrádkem ale teploučkem a budou si jen hovět ve svých funkcích, nepřinese to nic dobrého ani jim ani normálním českým lidem.

Takže nezbývá než věřit a držet palce… nechť jsou socdemáci dobrým novým větrem… a doufat, že ať to bude jakkoli, všechno to nakonec nějak přežijem… (aneb, byli jsme a budem, jak jsme byli dosud, ranami a trudem nezlomí nás osud :))) )

Štítky: ,

Diskuse o článku Quo vadis, česká politiko?

Blogger Holden Caulfield:

Názor v tomto článku nesdílejí všichni autoři blogu. Já osobně místo jásání spíš brečím. Nebudu se tu rozepisovat o našich úžasných politicích, kdo je lepší, jestli Jirka nebo Mirek se svými crew. Jen 3 poznámky:

1) Kdo není ve dvaceti levičák, ten nemá srdce, a kdo není ve třiceti pravičák, ten nemá rozum.
2) Samozřejmě je dobré mít nějaké jistoty. Ale jsou-li jistoty příliš velké, lidé ztrácejí motivaci, nesnaží se.
3) U nás je míra zneužívání "jistot" na takové úrovni, že jediná cesta je, za současné ekonomické a geopolitické situace, DOPRAVA. Jinak v globální konkurenci neobstojíme.

Howgh, domluvil jsem :o)

 
Anonymous Anonymní:

"antisociálním kapitalistickým státem, který se o své občany nezajímá" --> "sociální komunistický stát, kde se občas nezajímá o stát".
Myslím, že je na čase, aby se lidé naučili žít "bez vození za ručičku". Český stát na sebe nevydělá tolik, aby své občany mohl živit. Je to o výběru - myslím, že míra uvědomilosti se státním aparátem přímo souvisí s vlastní osobní úrovni - inteligence, prozíravosti a schopnosti kalkulovat budoucnost. Toť nároz "politicky naprosto stupidního" (viz. předseda ČSSD) občana.
P.S. hlavně si myslím, že spoustě lidí utekl význam voleb - KOMUNÁLNÍ a doplňovací do senátu. Nikoliv parlamentní. Místo opravených cest tedy budou ti štastnější mít krajské nemocnice zadarmo no a ti méně - si za nemocnici zaplatí a jako bonus - ze svých daních v rámci kraje přispěje návštěvníkovi krajské :) Kolik bude celá mašinérie poplatníky stát a že vlastně za poplatky občan zaplatí víc (proplácení poplatků + administrativa s tím spojená - logicky) to už nikoho z voličů nezajímá. Hlavně žít pro okamžik a jíst s talíře okamžitého populismu.

 
Blogger Agape:

Ano, na to, že v zásadě mělo jít zčásti - o volby komunální, se jaksi pod vlivem kampaní zapomnělo. (a souhlasím s tím, že je to trochu škoda). I když nemyslím, že by ČSSD blokovala stavbu nových silnic. Z druhé části to byly doplňovací volby do druhé komory poslanecké sněmovny, což je poměrně důležitý orgán, který má vliv na situaci celostátní.

Na druhou stranu takhle aspoň vláda dostala zpětnou vazbu.
A taky to nebylo jen o poplatcích, na které se to často redukuje. (a přiznám se, že ty mně osobně nevadí, už jsem si na ně vcelku zvykla). Jde spíš o ten politický styl a o celkové zaměření té politiky. Lidi to prostě chtějí jinak.

Jo, a co se vodění za ručičku a příliš velkých jistot (viz. příspěvek od Holdena) týká, nevím, kde něco takového vidíte...
... i když na druhou stranu je to fakt: proč vlastně neplatit daně a k tomu ještě všechno ostatní (zdravotnictví, školství, spoření na důchod...)zvlášť? (A to, že by tu daně nějaká vláda doopravdy snížila, je fantasmagorie. Tahle něco-jako-pravicová zcela jasně předvádí, jak se to s touhle otázkou má...)

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku