Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

COOP Premium 74% - Opravdu hnusná čokoláda

Už ani nevím, jestli jsem čokoládu COOP Premium 74% dostal nebo sprostě uzmul ze zásob mých rodičů. Ovšem určitě vím, že z této kategorie cukrovinek jsem nic horšího (krom kakaových pochoutek, které si na čokoládu jen hrají) ve svém životě nejedl.

Abych Vás varoval, pozřu tento hnůj znovu a popíšu, jaké chutě přináší.

Co zarazí ihned po vložení do úst, je prapodivná konzistence. Krémovou se tato čokoláda skutečně nazvat nedá. Jakmile se začne rozpouštět, ucítíte takové malinké kousíčky, které se podobají syrové mouce. Slinám naštěstí neodolají.

Následně se po puse rozlije naprosto nekultivovaná hořká chuť.

Když si myslíte, že máte nejhorší za sebou, dostaví se obzvláště vypečený ocas. Ačkoli jsem nikdy nežral hlínu, přirovnal bych tuto pachuť právě k ní.

Obecně působí čokoláda dojmem, že do ní bylo velejemně pomleto naprosto všechno, co se kolem během výroby ochomítlo. Krom standardních součástí tipuji režné pytle a bahno.

Kdo a kde tento zázrak dělá, se z obalu (jak bývá u podobných sraček zvykem) samozřejmě nedozvíte. Jisté je, že v prodejnách COOP stojí 20 - 30,- Kč za 100 gramů.

Ilustrační foto:
Čokoláda COOP Premium 74%

Pokud máte hluboko do kapsy, musíte nakoupit v COOPu a rádi byste si dali čokoládu, nenechejte se zlákat 74% kakaa. Raději utraťte stejné (nebo menší) peníze za Orion hořkou. Pochutnáte si víc.

Aktualizováno:
Uplynulo 6 let a musím napsat, že se dá COOP Premium 70% (zlehka změněna voltáž) jíst. Každopádně gramáž snížena na 80 gramů. Ale když nic jiné není...

Štítky: ,

Diskuse o článku COOP Premium 74% - Opravdu hnusná čokoláda

Anonymous Anonymní:

Tu čokoládu jsem si schválně koupil je výborná. Vy asi budete od konkurence.

 
Blogger Holden Caulfield:

Anonymní:

Od konkurence rozhodně nejsme. Zatím je to jediný z téměř 500 článků na stránkách Zrcadlo.blogspot.com, kde "degustujeme" konkrétní pochutinu.

Asi Vám chybí srovnání. Vyzkoušejte jiné vysokoprocentní čokolády. Jsem na 100% přesvědčený, že pak COOP Premium 74% skutečně neoznačíte jako "výbornou".

 
Blogger Vivi:

Neměla jsem zatím tu čest ochutnat, nebo jsem možná měla to štěstí ji neochutnat, ale dosud jsem si myslela, že podíl kakaa v čokoládě by snad měl zajišťovat jakous takous kvalitu. Na druhou stranu dvacetikoruna je tak mrzký peníz v dnešní době, že se za tuhle cenu ani nějaká delikatesa očekávat nedá. Nicméně - výjimky občas tohle pravidlo potvrdí...
Vivi

 
Blogger Holden Caulfield:

Vivi:

Za podobné peníze se dají pořídit čokolády, které jsou výrazně lepší. Například Ritter Sport 70% nebo Elysia 70%.

 
Blogger Ela:

Už ta cena je víc než podezřelá. Kvalitní čokoláda se 74% kakaa rozhodně nestojí 30 Kč...

 
Blogger Unknown:

Kvalitní čokoláda se pozná už podle ceny. Tato "čokoláda" stojí v přepočtu cca 300Kč/kg, zatímco kvalitní čokoláda, prodávaná převážně po 50g tabulkách by měla stát přibližně 1500Kč/kg. Taková jedna 50g tabulka by tedy vyšla zhruba na 75Kč. Pokud hledáte opravdu kvalitní pravou čokoládu, zkuste čokoládovnu Jordi's z Hradce Králové a pokud hledáte něco výjimečného a intenzivní chuťový požitek, pak se podívejte na žebříčky nejlepších čokolád světa podle anglické společnosti Academy of Chocolate.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku